.

Знаците, които показват, че не приемаш мазнините, необходими за тялото ти

Знаците, които показват, че не приемаш мазнините, необходими за тялото ти
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето тийнейджърки смятат, че мазнините в храните, които консумират са главните виновници за напълняването им. Но истината е, че организмът ти се нуждае от определено количество мазнини, за да може да функционира както трябва. Не избягвай храните, които съдържат калории, ти в момента растеш и се нуждаеш от тях. Ето някои от знаците, които показват, че не приемаш достатъчно мазнини.

 

Гладна си, дори след като вече си яла. Това означава, че стомахът ти се нуждае от по-калорична храна. Мазнините засищат за доста по-дълго време.

 

Промяна в състоянието на кожата. Когато има недостиг на калории в организма ти, кожата ти става суха и губи блясъка си.

 

Цикълът ти е нередовен. Има много причини, поради които месечният ти цикъл може да закъснява, но неправилното хранене е един от главните фактори за това.

 

 

Не можеш да се концентрираш. Мазнината съдържа доста повече калории, отколкото протеините и въглехидратите. Разбира се, трябва да консумираш и трите, но без да прекаляваш с нито едното. Неправилното приемане на тези съставки може да бъде причина за липса на концентрация, трудно запомняне на уроците, липса на енергия и др.
Чувстваш се изморена и стресирана. Рибата и зърнените храни съдържат съставки, които ще ти помогнат да наваксаш изгубените калории.

 

Намираш се в страхотна форма и обикновено тренираш редовно, но не можеш да издържиш в залата за спорт повече от 20 минути. Това определено е знак, че не се храниш пълноценно. По време на тренировка тялото ти изгаря калориите, от които нямаш нужда. А ти се стараеш да не приемаш почти никакви, в резултат на което тялото ти остава без никакви мазнини. Няма как да очакваш да издържиш в залата дори 10 минути.

 

Истината е, че организмът ти се нуждае от всякакъв вид мазнини. Те стават вредни и не биват преработвани от него, когато прекаляваш с консумацията им. За да се намираш в добро здравословно и физическо състояние те съветваме да ядеш следните храни: яйца, зелени зеленчуци (не съдържат мазнини, но са богати на фибри), сьомга, всякакъв вид месо, картофи, супи, десерти, сушени плодове, ядки и плодове. Колкото по-голямо разнообразие има в менюто ти, толкова повече съставки, необходими за организма ти ще консумираш. Този начин на хранене ще ти помогне да се чувстваш физически и психически добре.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
jghgh
преди 8 години
0
3
!
Отговори
и снимка на препържена риба? организмът няма нужда от всякакъв вид мазнини, защото под всякакъв, може да се разбират и транс мазнини, и лой, нали..бих казала (и не само аз), че организмът се нуждае от растителни и животински мазнини в умерено количество. т.нар. полезни мазнини.
Страница 1 от 1