.

Как да имаш повече енергия през деня [част първа]

Как да имаш повече енергия през деня [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Отпуските и ваканцията вече приключиха и се налага постепенно да влезеш в ритъм. Разбира се, това не означава, че ще се лишиш от парти през седмицата (дори на другия ден да си на училище) и социалния си живот. Също така може да имаш важна работа/домашно за следващия ден и това да бъде причината за недоспиването ти. Резултатът ще бъде изтощение, главоболие и недоспиване. Ще ти дадем няколко съвета, които ще ти помогнат да запазиш енергията си.

 

 

Научи се да се ставаш без трудност. Ако си спал/а малко през нощта, със сигурност нямаш желание веднага след първия звън на алармата да се налага да станеш. Много е важно да спестиш излишния стрес на тялото си, защото и без това то няма да е в най-добрата си форма. Затова нагласи алармата с половин час по-рано и когато тя те събуди я настрой след 10 минути да звънне обратно. Повтори тази процедура няколко пъти и така постепенно ще свикнеш с идеята, че трябва да ставаш. Със сигурност по този начин ще се почувстваш малко по-свеж/а и готов/а за работния/учебен ден.

 

Намали видимите ефекти от умората. След дълга нощ кожата на лицето изглежда зле, а очите са подпухнали. За да се освободиш от това състояние първо вземи хладен душ, така ще стимулираш кръвообращението си. След това извади от хладилника кубче лед и внимателно го прокарай по лицето и клепачите. Така ще стегнеш кожата и ще засилиш притока на кръв, което ще подобри вида ѝ. Дори да те мързи, сложи лек грим - фон дьо тен и спирала. По този начин ще скриеш недоспиването и лицето ти ще изглежда по-свежо.

 

Храни се правилно. В никакъв случай не пропускай закуската, тъй като тя е най-важната храна за целия ден. Ако закусваш, ще се сдобиеш с енергия. След недоспиване заложи на по-лека храна – яйца със зеленчуци, мюсли с мляко, плодове и др. За да имаш повече енергия към закуската прибави чаша кафе или фреш от някакъв цитрусов плод. Кофеинът ще ти помогне да се събудиш напълно, а фрешът ще те тонизира.

 

Стигни до училище пеша. Вместо да се буташ в претъпкания рейс сутрин, направи 20-минутна разходка в случай, че живееш близо до училище. Движението стимулира всички процеси в тялото. Ходенето ще ти даде енергия рано сутрин.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...