.

Как да запазиш тена си по-дълготраен

Как да запазиш тена си по-дълготраен
Снимка: freedigitalphotos.net

Посещенията на морето вече официално приключиха. Някои имаха възможността да му се насладят през последните неработни/ваканционни слънчеви и топли дни, но хубавото време вече свърши. Всички искат да запазят тена си колкото се може по-дълго време, но горният слой на кожата започва да се бели малко след края на слънчевите бани и така бързо се сбогуват с него. Ето как да запазиш по-дълго карамеления загар по тялото.

 

Грешката, която доста плажуващи допускат при събирането на лъчи през лятото, е, че се излагат целодневно на слънце (което е изключително вредно поради силните UV лъчи на обед) с цел да натрупат колкото се може повече тен възможно най-бързо. Така кожата изгаря и процесът на смяна на епидермиса става по-бърз. Кожата започва да се бели и по този начин тенът става неравномерен. Но ако си успял/а да се изпечеш равномерно, на първо място трябва да знаеш, че хидратацията е жизненоважна за здравето и красотата на кожата ти. Когато губиш големи количества вода, това води до лющене и до раздяла с мечтания тен, затова се старай кожата ти да бъде винаги добре овлажнена. Приемай достатъчно вода и използвай козметика, която хидратира. Зеленият чай е добро средство за запазване на тен - направи си отвара с кубчета лед и изтривай с нея лицето си всяка сутрин. Друга полезна процедура е триенето на лицето със зърна от кафе след къпане. Така ще изравниш тена си и ще тонизираш кожата си.

 

 

Доста хора, особено жени, смятат, че сауната е много добър метод за запазване на тен, а също и за подготвянето на кожата за слънчеви бани. Но това не е вярно. Също така ограничи козметичните процедури като пилинг, използването на скраб и всякакви други методи за почистване на кожата. Трябва да забравиш за известно време и кола маската, тъй като тя премахва горния слой на кожата. По този начин тенът ти значително ще изсветлее. Естествена защита на летния загар може да получиш и като консумираш различни храни – мляко, яйчен жълтък, черен дроб, хайвер, сьомга, авокадо, бадеми и т.н. Най-вече наблегни на моркови и ябълки.

 

За да се радваш на мургава кожа и по лицето е необходимо да приготвиш следната отвара: обели, свари и направи на пюре един морков. Охлади го за няколко минути в хладилника. Към него добави една супена лъжица гел от алое вера и капсула витамин Е. Разбъркай всички съставки и нанеси върху почистено лице. Остави маската да подейства 15 минути, изплакни, след което нанеси хидратиращ крем.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...