.

Ефективни маски за лице с кисело мляко

Ефективни маски за лице с кисело мляко
Снимка: iStock

Повечето хора използват киселото мляко за храна. И това е нещо напълно нормално. То обаче може да бъде изключително полезно и върху лицето ти под формата на маска. Киселото мляко съдържа в себе си протеини, пробиотици, цинк, витамини, калций и мастни киселини, което го прави идеално за козметичен продукт. То хидратира кожата, благодарение на мазнините и протеините и я предпазва от изсушаване, като по този начин запазва еластичността ѝ.

 

Подквасенето мляко почиства нежно кожата на лицето заради съдържащите се в него киселини. Също така то има избелващ ефект, подобрява структурата на кожата и помага за изравняване на тена. Но стига сме говорили за положителния ефект на киселото мляко до формата на маска за лице, нека ти предложим няколко маски, които ще ти бъдат от полза:

 

 

Маска за лице с избелващ ефект – трябва да смесиш една супена лъжица цедено мляко с 1 супена лъжица мед, 1 таблетка счукан аспирин и 1 ампула витамин А. Маската се оставя да действа 20 минути на лицето, след което се отмива с хладка вода.

 

Маска за лице с мед - смеси 3 супени лъжички кисело мляко, 1 ½ чаена лъжичка мед и сока от половин лимон, след което прибави към тях 1 разбит белтък. Нанеси маската на лицето и шията и я остави да действа 15 минути. След това я отстрани с хладка вода.

 

Маска за лице с краставица – нужни са ти половин краставица, една чаена лъжичка кисело мляко, една чаена лъжичка мед и няколко ягоди. Продуктите се разбиват хубаво с пасатор, докато придобият консистенцията на крем. Маската се нанася на лицето, оставя се да изсъхне хубаво и се отстранява с хладка вода.

 

Препоръчително е да слагаш в маските кисело мляко с висок процент масленост. Също така имай предвид, че всички маски се правят на добре почистено лице, а след като се измият, трябва да си нанесеш крем, подходящ за твоя тип кожа.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...