.

Защо изпитваш постоянна умора [част първа]

Защо изпитваш постоянна умора [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога изпитваш изтощение без реален повод и затова е добре да се запознаеш с някои от възможните причини за това. Ето как лесно и ефикасно да се справиш с проблема.

 

Не ставаш достатъчно рано. Всяка сутрин отлагаш измъкването от леглото до последния възможен момент. Това продължаване на дрямката обаче може да вреди на добрия ти тонус. Ранното ставане, комбинирано с ранно лягане, е много важно, за да се чувстваш отпочинал/а и бодър/а. За да си в кондиция през деня, е добре да станеш по-рано и да направиш нещо за намаляване на стреса (упражнения за дишане, кратка гимнастика и др.), вместо да се излежаваш до последния момент, а после по най-бързия начин да се обличаш и да тръгваш за училище/университет/работа. Специалисти доказват, че  предимство имат ранобудните хора пред неранобудните: те са по-енергични и активни и са в по-добра психическа кондиция.

 

 

Заобиколен/а си от хора, които те изтощават. Вечно оплакващите се и от всичко недоволните приятели могат да те изтощят до краен предел. Хората от обкръжението ти не само влияят на емоционалното ти състояние, но и на физическото такова. Според някои специалисти циничните и мрънкащи хора около теб буквално отнемат от енергията ти. Опитай да редуцираш общуването си с тези хора, доколкото това е възможно. Заобиколи се с позитивни същества, способни да оценяват красотата на живота и да му се радват. Твоят ще стане значително по-приятен.

 

Липсва ти магнезий. Дори и да не ти се вярва, от него зависи качеството на съня ти, както и това колко бързо и лесно ще заспиш. Можеш да си доставиш този важен минерал от консумирането на ядки, семена, авокадо и зеленолистни зеленчуци.

 

Не спортуваш. Ако страдаш от недостиг на енергия, най-вероятно предпочиташ да прекарваш живота си седнал/а, а не в спортната зала. Ако все си недоспал/а и уморен/а, е добре да включиш в терапията срещу тези симптоми и повече движение. Редовната двигателна активност се свързва с по-малък риск от депресия и c повишаване на способността да заспиваш вечер. Достатъчно е да отделяш 150 минути седмично за умерена спортна дейност. По този начин ще станеш много по-лесно подвижен/а и здравето ти ще бъде доста по-добро.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...