.

Няколко начина да избегнеш махмурлука [част първа]

Няколко начина да избегнеш махмурлука [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Неразположението и световъртежът са като нощен кошмар посред бял ден. Нещо, което не трябва да позволяваш да ти се случва прекалено често. Ако ти се случва често знай, че има няколко популярни начина да се отървеш от досадния и неприятен махмурлук. Ето ги и тях.

 

Дехидратацията е един от основните причинители на световъртеж и отпадналост. Това означава, че обилното пиене на вода е особено препоръчително. Изпиването поне на литър минерална вода е изключително необходимо вечер, преди да се впуснеш в необуздани приключения, както и сутрин след края на среднощните ти подвизи. Известно е, че нито една друга напитка няма да ти помогне срещу болежките по-добре от една чаша студена минерална вода.

 

Много хора твърдят, че колата има лечебни свойства. Благоприятното ѝ въздействие в битката за преодоляването на отпадналост и махмурлук вероятно се дължи на кофеина в нея, който дава допълнителен енергиен заряд за през деня.

 

 

Времето е най-добрият лечител на махмурлука и световъртежа. Опитай се да поспиш малко повече. Вземи си почивен ден и се настани удобно в леглото си. Здрав и освежаващ сън ще те върне в кондиция.

 

Най-подходящата храна в момент на обща неразположеност е препечената филийка с едно яйце и задължително парче месо, което ще ти възвърне силата. Солта в месото е препоръчителна, тъй като вероятно организмът ти е лишен от нея и сега изпитва остра нужда да си я набави. Протеинът в яйцето пък ще помогне много на стомаха. Препечената филийка е чудесен източник на въглехидрати, от които в подобен момент организмът ти се нуждае изключително много, за да възвърне енергията си. Специалистите препоръчват месото да е леко запечено, а яйцето – твърдо сварено.

 

Ако продължително и нежно масажираш безименния пръст на ръката си, това също ще ти помогне против махмурлук и отпадналост. Пръстът до кутрето е особено чувствителна част от човешкото тяло, съсредоточаването върху която ще даде ефективни резултати и ще помогне на тялото да се отърве от вредните токсини. Прилага се само в случай, че вярваш на подобни неща.

 

Говори се, че коктейл „Блъди Мери” също помагал срещу досадното неразположение. Особено ако причината е запивката с приятели от предишната вечер. В много случаи махмурлията не иска и да погледна алкохол на другата сутрин, но много не знаят, че комбинацията от водка, доматен сок, черен пипер и сол е невероятно полезна. Но в малко количество. Всъщност основната лечебна сила, която възвръща енергията ти, се крие в доматения сок. Водката служи за катализатор.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...