.

Промяна на цвета на косата

Промяна на цвета на косата
Снимка: freedigitalphotos.net

Няма значение къде се намираш, важното е да се чувстваш добре в собствената си кожа и да живееш в мир и хармония. Един от основните фактори при жените, който влия те да се чувстват добре е именно косата. Гривата ти е в състояние да претърпи всякакви метаморфози. Можеш да я боядисаш червена, зелена, синя, оранжева,  да бъде в най-различни нюанси. В днешно време всичко е осъществимо с новите бои и спрейове, които се предлагат навсякъде.

 

Модата на ярко обагрените коси продължава да залива света. Нейните най-възторжени фенове, естествено, са тийнейджърите. Но те не са единствените. Спортисти, певци, актьори и всякакви знаменитости също залагат на боядисаните в най-невероятни тонове кичури, за да направят външния си вид по-атрактивен. Разбира се, младите подражават именно на тях. А модните стилисти твърдят, че вече главите и на млади, и на стари греят във всички цветове на дъгата.

 

 

Доскоро се смяташе, че боядисаната коса е запазена марка само за жените. На мъжете, които я боядисваха се гледаше като на недостатъчно мъжествени, мнозина ги свързваха подсъзнателно с гейовете. Но това предубеждение вече не е в сила. И все пак момчетата са една идея по-предпазливи от момичетата, те не се изхвърлят чак толкова в най- ярките гами, а се задоволяват да се изрусят или да боядисат само някой и друг кичур. Като цяло обаче тенденцията на пигментираните коси се задълбочава, тя е израз на свобода на духа на младото поколение. Нещо повече – тази тенденция все повече разширява възрастовите граници и вече не само тийнейджърите прибягват до такава промяна на външния си вид.

 

Съвременните начини за боядисване са най-различни: като се започне от класическото трайно оцветяване и се стигне до оцветителите еднодневки, които се продават под формата на шампоани или спрейове. Ако искаш да оцветиш косата си само за купона довечера, нямаш проблем. Оцветяваш косата си в желания цвят, а на следващия ден един душ ти е достатъчен, за да възвърнеш нормалния си цвят.

 

Трайното боядисване обаче изисква малко повече умения и когато го правиш за първи път, е най- добре да отидеш на фризьор. Вярно е, че сегашните бои са много по-качествени, отколкото някога, и няма опасност да си навредиш, но не бива все пак да забравяш, че боята изсушава косъма и го прави по-склонен към накъсване. Предварителното изрусяване например е сравнително деликатна процедура, затова е за препоръчване да се извърши от професионалист. Той обикновено ще ти направи и необходимата предварителна проба, за да провери да не би да си алергична към даден вид боя. Ще ти даде и нужните съвети за поддържането на косата след това, ще ти каже какъв балсам и подхранващ крем да използваш, за да запазиш косата си здрава.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...