.

Косата, която ще бъде модерна тази година [цветове]

Косата, която ще бъде модерна тази година [цветове]
Снимка: iStock

Тази година модата при цветовете на косата определено е интересна и колоритна. Виж кои са 7-те тенденции, които ще разкрасят гривите на голяма част от жените през 2016 година:

 

Сиво – жените, които са далеч от възрастта, когато косата сама посивява, нарочно правят гривата си сива. Тази година сребърните нюанси ще успеят да изместят златните. Не бива да го бъркаш с платиненото обаче, защото сивото в него е много повече, отколкото бялото.

 

Залез – направи няколко снимки на залеза, избери си тази, която най-много ти харесва и след това помоли фризьора си да пренесе цветовете върху косата ти.

 

Cookies – представлява смес от тъмни и светли цветове, които се сливат един с друг както парченцата шоколад се сливат с бисквитката. За да се постигне този ефект, трябва да бъдат оцветени тънки кичури на различно разстояние от корените, така че косата да изглежда максимално естествена.

 

Коломбре – това е по-младата и дръзка сестра на „Омбре“. За постепенната смята на цвета от горе до долу се използват противоположни тонове, които се разпределят по цялата дължина. При този вариант в горната половина е естественият цвят, а краят е боядисан в синьо, розово, тюркоазено, лилаво или всичко наведнъж.

 

Сняг – въпреки че зимата е почти към края си, този цвят ще е актуален през цялата 2016. Техниката снежинка Lights е акцент, при който се изсветляват много тънки кичури на връхчетата и образуват снежинки. Хладните нюанси придават ефекта на замръзване. Хубавото е, че той е подходящ за блондинки, брюнетки и червенокоси дами.

 

Цветен пясък – сещаш ли се за онези шишенца, пълни с пясък, които ги продават в чужбина като сувенири. Е, идеята е същата. Всеки кичур се боядисва хоризонтално в няколко цвята, създавайки плавен преход по цялата дължина.

 

Френски макарон – техниката е подобна на горната, но се изпълнява в пастелни нюанси. Така къдриците изглеждат по-големи и романтични.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...