.

Как да си направиш прическа с дифузер

Как да си направиш прическа с дифузер
Снимка: freedigitalphotos.net

Дифузерът е приставка към сешоара, която служи за къдрене и обем на косата. Когато си купуваш сешоар доста често тази приставка върви в комплект с него. Но ако случайно нямаш и искаш да оформяш косата си с дифузер, купи си, няма да съжаляваш. Но за да бъде добре оформена косата, трябва да използваш и пяна за коса. Ето още подробности около дифузера, както и как да си направиш прическа с него.

 

Първа стъпка. Върху добре измита и леко подсушена коса нанеси пяна за къдрици по цялата ѝ дължина. Втривай я с пръсти, като леко мачкай косата си, за да се получат ефирни спирали. Не прекалявай с количеството пяна, за да не постигнеш обратния ефект – косата ти да изглежда мокра или мазна.

 

Втора стъпка. Наведи главата си и започни с дифузера да сушиш и оформяш косата си отпред, като задръж кичурите върху въздушната струя до пълното им изсушаване. Внимавай докато задържаш сешоара в корените на косата си, да не се изгориш. Може да пуснеш сешоара на по-студената струя, тъй като на нея прическите се оформят по-лесно.

 

 

Трета стъпка. Продължи със сушенето отзад на тила. Много е важно този сектор добре да бъде изсушен, за да придаде цялостен обем на прическата ти.

 

Четвърта стъпка. След като изпълниш останалите стъпки, позиционирай дифузера в горната част на главата и задръж до цялостното изсушаване на сектора. Накрая фиксирай с лак. Хубаво е да слагаш на косата и някакви подхранващи кристали или термозащитен продукт, тъй като тя страшно много се изтощава от третирането със сешоар, още повече, когато я задържаш в дифузера толкова време.

 

Ето още какво трябва да знаеш, когато решиш да оформиш прическата си с дифузера:

 

За да се получи добър ефект, косата трябва да е много добре изсушена. В противен случай косата няма да има необходимия обем и ще стои сплескана.

 

Не е нужно да въртиш дифузера в различни посоки, за да не оплетеш и накъсаш косата си. Достатъчно е просто да събереш кичурите и да ги задържиш върху него.

 

Добре е лакът, който използваш накрая, да е с лека консистенция и да не лепне. Пръскай върху косата си от разстояние (около 20 сантиметра).


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...