.

Как да оформиш веждите си според вида им

Как да оформиш веждите си според вида им
Снимка: freedigitalphotos.net

Веждите са доста важна част от перфектния вид на едно момиче. Понякога обаче оформянето им не винаги е успешно. Ето съвет как да ги оформиш според вида, който притежаваш.

 

Буйни. Дъгите ти са доста плътни и се нуждаят от подкъсяване под и над костта на веждите, за да се намали излишния обем? Чака те работа с пинсета, която ще отстрани излишните косъмчета. Накрая използвай прозрачен гел или спирала, с която трябва да пригладиш и задържиш на място непокорните косъмчета. За да намалиш болката от скубането, сложи пинсетата във фризера за малко. В резултат от оформянето скулите ти ще изпъкнат.

 

Тип запетайки. Това са дъгите, които се извиват прекалено близо до вътрешния ъгъл на очите. За да се коригира неправилната форма, изскуби права линия от основата на веждата до най-издадената част на арката. Това отваря цялото лице. Стои много естествено, без да се налага прекалено много скубане. За да се изглади и уеднакви цялостната форма на дъгите, използвай молив в близък до този на веждите ти цвят.   

 

Неравни. Изскуби част от косъмчетата в основата на веждите, оформяйки секси извивка. Следва почистване на краищата, отстранявайки всяко косъмче, което стърчи на около сантиметър над външния ъгъл на очите. Подчертаването им с кафяви сенки за вежди покрива евентуални неравности и оредели места по тях.

 

Неоформени. Среши веждите надолу и подрежи всеки косъм, който стърчи под арката. Това отнема излишния обем и в същото време подчертава веждите. За по-добър ефект почисти косъмчетата под най-високите точки на дъгите – така се осигурява леко повдигане. Накрая използвай леки светлоотразяващи сенки под костта на веждите, за да озариш околоочната зона. По този начин ще отвориш погледа си.

 

Проскубани. Нанеси пудра за вежди от двете страни, за да попълниш оределите точки и внимавай следващия път с пинсетата.

 

 

Ето още 5 стъпки за перфектно оформени вежди:


Среши ги с четка, за да ги подредиш и подготвиш за оформяне.

 

Веждите трябва да започват над вътрешния ъгъл на окото, така че изскуби всеки косъм, който излиза след тази точка. Можеш да използваш за ориентир обикновен молив, който дръж паралелно прилепен до носа ти.

 

Открий идеалното място на арката (най-високата точка на веждите ти) като изправиш молива вертикално на външния край на зеницата.

 

По принцип, първата част от веждите, тази от основата до арката, би трябвало да е ориентировъчно ½  от дължината на безименния ти пръст.

 

Премести молива диагонално, 3а да премине външния ъгъл на окото. Това е мястото където веждата ти трябва да свършва. След това среши веждите си нагоре и ако има нужда подрежи с малка ножичка стърчащите над костта косъмчета.

 

Накрая, ако се налага, попълни с молив за вежди неравномерните участъци и приглади с прозрачен гел.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...