.

Всичко ли знаеш за контрацептивите

Всичко ли знаеш за контрацептивите
Снимка: freedigitalphotos.net

Противозачатъчните таблетки са надежден метод за предпазване от бременност. Но има неща, които най-вероятно не знаеш за тях като например, че приемът им носи и редица допълнителни ползи. Ето някои от тях.

 

Намаляване на телесното тегло. Повечето жени смятат, че противозачатъчните таблетки водят до напълняване. Всъщност някои от съвременните контрацептиви, благодарение на една съставка, която се казва Дроспиренон, противодействат задръжката на течности като по този начин стабилизират и дори редуцират телесното тегло. Все пак е хубаво преди да започнеш да приемаш хапчета да се консултираш с лекар, за да ти даде точните за теб. Не на всички им пасват едни и същи медикаменти. Все пак това е свързано и с хормони.

 

Подобрява се състоянието на кожата и косата. Противозачатъчните таблетки оказват благотворно влияние върху кожата и косата и са в състояние да те избавят дори от акнето, мазната кожа/коса и себореята.

 

 

Облекчават предменструалния синдром. Хапчетата против бременност намаляват болката при менструация или я елиминират напълно. Това е доста голямо облекчение за някои жени, които страдат от доста болезнен цикъл.

 

Намалява се риска от рак на яйчниците. Благодарение на контрацептивите са избегнати над 200 000 случая на развитие на овариален карцином в последните 50 години.

 

Повишаване на сексуалното желание. Проучванията показват, че при употреба на някои от съвременните противозачатъчни желанието за секс се увеличава, а честотата на оргазмите нараства.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...