.

Грижа за тялото
Снимка: freedigitalphotos.net

Тялото е от изключителна важност и за двата пола. Жените обаче доста по-често го разголват (дори през студените сезони) и това се отразява на кожата. Ето как тя да бъде гладка.

 

Освежаваща терапия за ходилата. Няма значение какви обувки носиш, ако не обръщаш внимание на ходилата си, най-вероятно кожата ще загрубее, а това няма да е добре. Потопи стъпалата си в леген с хладка вода с нарязани кръгчета лимон и портокал и чаена чаша морска сол. Солта и цитрусовата киселина ще размекнат грубите места и ще изчистят кожата. След това използвай пемза или четка за стъпала върху мазолите. Накрая, нанеси обилно охлаждащ и овлажняващ лосион за стъпала.

 

Много е важно да се отървеш от мъртвата кожа, която се натрупва, след което трябва да се хидратираш добре. Ето как.

 

Започни с бързо ексфолиране. Докато си под душа, мини с широки, бързи движения по цялото си тяло с ексфолираща ръкавица. Това ще отстрани повърхностния слой от мъртви клетки и ще позволи по-лесното проникване на съставките.

 

 

Направи ексфолианта си мултифункционален. Използвай скраб за тяло, която има лека маслена основа, като бадемово масло или ленено семе. Така едновременно ще си осигуриш добра хидратация и бързо ексфолиране. Отдели поне пет минути да търкаш по цялото си тяло.

 

Нанеси крем, преди да се подсушиш. След като се изкъпеш и още преди да си се подсушила, нанеси богат, плътен лосион за тяло с антиоксиданти. Лосионът е по-тежък от маслото в ескфолианта, така че ще го запечати в тялото ти и ще направи кожата ти изкушаващо мека.

 

Разкрасяваща баня за ръце. Ръцете са тази част от тялото, където най-бързо се изтриват всички продукти, които слагаш, тъй като използваш най-много тях и те имат най-голям контакт с околната среда. За да изчистиш ръцете си и да им приложиш здравна терапия, ти препоръчваме да ги натопиш в купа с изцеден лимонов сок за пет минути. Цитрусовата киселина ще почисти сухата кожа и в същото Време ще изсветли пигментацията. След това нанеси крем за ръце със SPF поне 15.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...