.

Няколко мита за контрацептивните таблетки [част втора]

Няколко мита за контрацептивните таблетки [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

За оралните контрацептиви се говори какви ли не неща – че причиняват рак, безплодие, засилено окосмяване, дебелее се от тях и т.н. Колко от тези неща обаче са верни? Ето няколко мита за контрацептивните таблетки.

 

Хапчетата са противопоказни за започващите полов живот момичета. Контрацептивите от новото поколение не са противопоказни за младите момичета. Щом девойката се чувства достатъчно зряла да прави любов, то оралната контрацепция е добра възможност за предпазване от нежелана бременност. Освен това, покрай противозачатъчния ефект, съвременните контрацептиви помагат на младите момичета да се избавят от пъпки и обриви по лицето и тялото.

 

Хапчетата могат да доведат до безплодие. Функцията на оралните контрацептиви е да съхранят способността на жената да ражда деца тогава, когато тя счете това за необходимо в своя живот. Веднага след спиране приема на хапчетата яйцеклетката буквално на следващия цикъл е готова да си свърши работата. Някои от контрацептивите се използват в терапевтичните схеми за лечение на безплодието.

 

 

Противозачатъчните се приемат на почивки. Отхвърлено е твърдението за нуждата от почивки (паузи от няколко месеца, през които не се пият контрацептиви). През този период ненужно се обърква хормоналното равнище в организма, дори вероятността за забременяване е по-голяма. Според съвременните становища модерните нискодозирани таблетки могат да бъдат използвани от съвременната жена за предпазване от нежелана бременност продължително време.

 

Контрацептивните таблетки са подходящи само за млади момичета. Контрацептивните таблетки са подходящи за всички жени в репродуктивна възраст, водещи полов живот. Но е задължително те да се назначават от специалист акушер гинеколог. Той ще се запознае с особеностите на тялото ти, ще те прегледа и ще прецени кои хапчета са най-подходящи за теб. Ако пък има проблем в организма ти, който пречи да приемаш хапчета, ще ти каже и по-добре го послушай.

 

През седемте дни, през които не се приемат хапчета жената не е предпазена от забременяване. Контрацептивните таблетки предпазват от нежелана бременност и през 7-дневната пауза и не е необходимо използването на допълнителни контрацептивни методи през този период.


Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...