.

Какви са рисковете при посещението на професионален маникюрист?

Какви са рисковете при посещението на професионален маникюрист?
Снимка: iStock

Жените са готови на какви ли не разкрасителни процедури, за да изглеждат максимално привлекателни. За съжаление, някои от тях не са никак полезни и често се постига обратният ефект. Дамите изглеждат супер неестествено и изкуствено, а понякога дори смешно.

 

В тази статия ще обърнем внимание на грижата за ръцете. Тя е много важна, защото никой не харесва жени с неподдържан маникюр. Хубаво е обаче, преди да отидеш на маникюр, да разбереш какво може да ти причини той:

 

Гел за нокти – в днешно време голяма част от момичетата си слагат гел върху ноктите, за да имат по-дълго време хубав маникюр. Ако дълго време ходиш с гел, ноктите ти може да почнат да се чупят лесно, да се появят петна по тях и нокътната плочка да се напука. Също така е възможно да си докараш сериозно възпаление, което е запечатано под гела и да разбереш за него чак когато го свалиш. В гела има доста вредни химикали, а и ацетонът, с който се отстранява, е в пъти повече от нормалното количество. Ако все пак искаш да носиш гел, трябва всеки ден да хидратираш ноктите си с подходящ продукт, за да избегнеш повторно изсушаване.

 

Shellac

Това е последната иновация в света на маникюра. Този лак е смесица между лак и гел и се пече под специална UV-лампа. Има специалисти, които твърдят, че използването на този вид лампи може да доведе до немеланомен рак на кожата. Затова е по-добре да се лакираш сама у дома и рядко да ползваш Shellac, когато наистина имаш повод – рожден ден, пътуване, бал и т.н.

 

 

Ноктопластика с цял удължител – това е евтин начин да имаш дълги нокти, но те са демоде и седят доста изкуствено. Също така този метод отнема влагата от естествения ти нокът. Изкуствените нокти може да ти създадат проблеми като появата на гъбички, защото не могат да се избегнат въздушните мехурчета между нокътя и удължителя.

 

Хигиена – когато ходиш на маникюр, е възможно да се заразиш със СПИН, хепатит и гъбична инфекция при употребата на пили и клещи за кожички, и ножички, ако не е направена нужната дезинфекция.

 

Грижа за кожичките – специалистите препоръчват, ако има нужда, тяхното изрязване да не става у дома. При 80% от жените няма нужда кожичките да бъдат изрязвани, а само евентуално набутани леко навътре. Имай предвид, че колкото повече изрежеш кожичките си, толкова по-голям е шансът да навредиш на нокътния корен и да предизвикаш сериозно възпаление, защото именно тази кожна гънка предпазва нокътя от проникването на бактерии.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...