.

Кое те прави привлекателна дори и без да бъдеш красива [част първа]

Кое те прави привлекателна дори и без да бъдеш красива [част първа]
Снимка: Pixabay

Случвало ли ти се е да се срещнеш с някого, който на пръв поглед не блести с физическата си красота, но още в първия момент, когато го заговориш, той те привлича по друг, много особен начин. Става ти приятен и от този момент, на теб ти допада компанията му?


Кое е онова, което прави тези хора така желани в общуването за теб? Всъщност, има една редица качества, които наистина привличат околните, защото са много, много приятни на всички, особено ако си жена:

 

1. Чувственост

 

Имам предвид, че не е нужно да бъдеш секс-символ, за да си привлекателна. Не ти е нужна перфектната фигура, за да си прекарваш добре със своя събеседник. Стига ти да бъдеш адаптивна, да си широкоскроена. Чувственост означава да умееш да усетиш човека, който седи до теб. Да усетиш какво харесва, как реагира, да си дадеш сметка какъв е наистина. А не да съдиш за него по външния му вид. Чувствеността е онази твоя способност да предадеш емоцията си, да я покажеш на човека до теб и да го заразиш с нея.

 

 

2. Целеустременост

 

Ако ти си свикнала да се бориш за това, което искаш или за онова, което обичаш, значи добре знаеш, че няма как да останеш незабелязана от околните. Целеустременост е да знаеш какво искаш и да знаеш как да го получиш. Също и да работиш за това, което искаш, а не да чакаш то да падне от небето. Така най-малкото, което правиш, е да показваш, че всичко е възможно, стига сама да го постигнеш.

 

3. Чувство за хумор

 

Тук не са нужни обяснения, освен може би малко. Чувство за хумор, но не просташки, а напротив – приятен, възпитан, интелигентен хумор. Ето такъв, той никога не оставя човека отстрани безучастен. Това качество наистина може да привлече много внимание върху теб – доста е заразително. То показва колко интересна си ти всъщност. Всеки иска около себе си да има малко жива енергия, малко смях, приятни емоции и повече усмивки. А приятното чувство за хумор, което е поднесено с щипка уважение, определено попада в десятката на всяка група от хора.

 

4. Пластичност

 

Ако ти имаш перфектната фигура, ако ти си като извадена от корицата на най-голямото модно списание, уви – това не стига, за да си красива в очите на хората. Нужно е да имаш финеса, с който да завършиш визията си – говоря за малко грация – трябва да умееш да контролираш тялото си. Ако не умееш да се движиш добре, това може да погуби цялата ти визия. Съответно, дори и да не си най-голямата красавица, това умение да се движиш добре е повече интелектуално, отколкото физическо – научи се да поднасяш себе си по красив начин на околните и резултатите няма да закъснеят.

 

5. Увереност

 

Това качество е всяобхватно. Имам предвид, че не можеш да си позволиш да ходиш неуверено, да говориш неуверено и да не вярваш в себе си по принцип. Повярвай, това е доста видно и привлича мнооооого внимание, но не от хубавото. Говори изразително, отчетливо, с ясна дикция. Говори за себе си с уважение, така и другите ще те уважават. Ще им вдъхваш кураж и доверие – това е много ценно за хората. Всеки търси такъв човек в обкръжението си. Изправи раменете си, вдигни гордо глава, това те прави стройна и красива.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...