.

Лятна рокличка според твоя тип фигура

Лятна рокличка според твоя тип фигура
Снимка: iStock

Летните роклички са задължителна част от летния гардероб на всяко момиче. Те са идеални за всеки повод, подчертават женствеността и държат хладно. Подходящата рокля ще подчертае предимствата на тялото ти и ще скрие твоите недостатъци. За целта трябва да знае каква рокля да си избереш за лятото. На пазара има огромно разнообразие – дълги, къси, на цветя, асиметрични, в ярки цветове, дънкови, с презрамки, с ръкави, разкроени, по тялото и т.н. За съжаление, не всеки модел е подходящ за твоя тип фигура.

 

Високите момичета, които имат красива дълги крака, не бива да носят твърде къси и прилепнали роклички, защото ще изглеждат още по-високи и атлетични. За тях са подходящи дългите модели, при които материята пада свободно. Ако все пак искаш да имаш къса лятна рокличка, намери модел с лек набор около талията.

 

За ниските момичета дългите рокли не са никак подходящи. На тях им отиват секси мини дължината. Ако искаш да изглеждаш по-кокетно, трябва да се спреш на леко разкроен модел.

 

 

На момичетата с по-голям бюст им отиват рокли с не много дълбоко V-образно деколте, с едно рамо или с колан под бюста.

 

Момичетата с малък бюст ще изглеждат добре в рокля с набор в горната част или тип риза – със закопчаване и джобове.

 

Момичетата, които по една или друга причина не харесват ръцете си, могат спокойно да носят рокля с ¾ ръкав, модел с ръкави тип пеперуда или в стил кимоно.

 

Девойките, които са склонни към напълняване, е добре да си купуват само разкроени модели, за да може да ги носят и другото лято, дори да са качили някой друг килограм. Моделът на роклята ще прикрие промяната.

 

Момичетата, които имат фигура тип „Ябълка”, т.е закръглен ханш, по-голям бюст и недобре подчертана талия, е добре да носят рокли с паднало рамо, с къс ръкав или през шията. За тях са подходящи рокли с колан през талията, който създава оптическа граница между горната и долната част на тялото. Добре е да се избягват модели с тънки презрамки и дребни флорални мотиви. Рокля в гръцки стил или с V-образно деколте също е добър избор.

 

На девойките с тънка талия и закръглен ханш им отиват рокли с А силует, с висока талия, тип камбанка или с разкроен в стил ретро. Хубаво е в горната част роклята да бъде бюстие или деколте тип лодка, а дължината да е до коляното.

 

Момичетата, които са късметлийки и имат най-мечтаната и женствена фигура, а именно „Пясъчен часовник”, трябва да използват лятната рокля, за да подчертаят своята перфектна фигура. Може през деня да носи дълга рокля, прилепнала по тялото ти, а вечерта да заложиш на рокля тип русалка.

 

Представителките на нежния пол при които липсват извивки и обем трябва да носят рокли, които създават такива. За теб са подходящи разперените рокли с тюл и драперии. Също така ще ти отива рокля до коляното с пеплум, която ще създаде илюзията за по-пищен ханш.

 

Има момичета, които са с рамене по-широки от ханша, т.е са с фигура тип „Обърнат триъгълник”. На теб ще ти отива рокля с асиметрична кройка, едно рамо или с кръстосани презрамки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...