.

Защо хората, които стават рано, са по-успешни личности?

Защо хората, които стават рано, са по-успешни личности?
Снимка: Pixabay

Случвало ли ти се е да станеш рано някога и толкова много да ти се хареса това? Изгревът, с цялата си красота и спокойствие; птичките, които започват да чуруликат, сякаш ти казват „Добро утро“, а и градът, който все още спи, необезпокояван от суматохата на всички хора, които само след малко ще изпълзят, за да отидат на работа и да изпълнят улиците..

 

Има някаква магия в това да станеш рано и да бъдеш свидетел на утрото. Няма по-подходящо време, през което да медитираш, да идеш на разходка или да направиш нещо градивно. Едно от изследванията, публукувани в психологическите списания, пише, че хората, които стават преди 6ч. сутринта са много по-продуктивни, приятелски настроени и доста по-успешни в бизнеса си.

 

 

Всъщност, изследването показва, че около 90% от шефовете на големите компании и предприятия са ранобудници. Може би наистина хората казват с известно право „Рано пиле рано пее“. Ако все още си скептичен относно това, ето няколко доказателства:

 

1. По време на утрото има много по-малко неща, които могат да те разсейват. Ако имаш работа за вършене, най-добре се върши сутринта, тъй като няма какво да те отвлече от нея.

 

2. Ставайки рано, ти можеш да започнеш деня си спокойно и без излишно прибързване, което да те притеснява. Ако станеш късно няма да имаш много време, а и това, че ще бързаш допълнително, само ще те изнерви.

 

3. Рано сутрин, преди да си се захванал с нещо, умът ти е изчистен и изострен. Това е най-подходящото време да се заловиш с нещо важно – продуктивността ти е най-голяма през това време от деня.

 

4. Ако използваш чистия си ум, ти ще свършиш повече неща сутринта и ще имаш начален старт на деня. Това ще те мотивира допълнително и ще те движи напред през целия ти ден.

 

5. Ако станеш по-рано ти ще имаш повече време да закусиш. Повече време означава по-добро приготовление, а от там – повече сила през деня и повече свършена работа.

 

6. Ако станеш по-рано, ти ще имаш време за лека сутрешна тренировка, която да ти донесе малко начална скорост – ще раздвижи тялото ти и ще ти даде нужния тонус за деня.

 

7. Ако си създадеш навик да ставаш по-рано, предполага се и че ще си лягаш по-рано. Така ще имаш повече време за по-здравословен сън, а така самият ти ще бъдеш доста по-здрав по отношение на имунната ти система.

 

8. Съзнанието ти е най-ясно рано сутрин, когато нищо не затормозява ума ти и затова най-ясно можеш да визуализираш неща. Всички проекти и планове придобиват съвсем друг смисъл, ако ги мислиш рано сутрин, с чисто съзнание.

 

9. Древните китайски мъдрости говорят, че най-доброто време за твоя стомах, е между 5 и 7 часа сутринта, защото по това време метаболизмът ти работи с пълна пара. Ако тренираш по това време, ти ще изгряш някакво допълнително количество мазнини.

 

10. Според изследвания, мозъкът ни е най-креативен през нощта, но най-продуктивен сутринта. Това прави утрото най-хубавото време от денонощието, за да избистриш някоя своя идея и да я превърнеш в реалност.

 

11. Чисто и посто, ставайки по-рано, ти имаш повече време през деня, за да направиш нещата, които обичаш. Всички магазини работят до късен следобед, ако ставаш късно няма да имаш голяма възможност да се разхождаш и да пазаруваш. А ако става дума за семейство и приятели, няма нищо по-приятно от това да започнеш деня си по този начин, с приятна компания.

 

Все още ли не вярваш? В такъв случай, остава ти само да опиташ, за да разбереш от първа ръка.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...