.

Как да обезцветиш косата си със сода бикарбонат

Как да обезцветиш косата си със сода бикарбонат
Снимка: iStock

Ако наскоро си се боядисала, а вече искаш да се отървеш от цвета на косата си, не е нужно да използваш продукти от магазина. Може да го направиш по по-безвреден и евтин начин у дома. За целта ти е необходима сода бикарбонат.

 

Обезцветяването на коса със сода бикарбонат е метод, който в последно време се използва от все повече хора. Какво ти е необходимо, за да обезцветиш косата си със сода бикарбонат:

 

- Сода бикарбонат

- Шампоан против пърхот

- Балсам за коса

- Купа и лъжица за разбъркване на сместа

 

Като за начало трябва да измиеш косата си два пъти с шампоан против пърхот. Колкото по-високо е pH-то на шампоана, толкова по-агресивен ще е той към боята.

 

 

След това смеси в купа равни количества шампоан и сода бикарбонат и разбъркай до получаването на хомогенна смес.

 

Нанеси сместа върху влажна коса, като не масажираш. Започни от корените и продължи към върховете на косата. Увери се, че си се намазала навсякъде.

 

Остави сместа за обезцветяване със сода бикарбонат да действа около 15 минути, а след това изплакни хубаво с хладка вода.

 

След като си измила хубаво сместа, разпени шампоана и го остави върху косата 3-4 минутки. Изплакни с хладка вода и нанеси балсам или маска за коса.

 

Добре е да знаеш, че тази процедура действа по-бавно и може да се наложи да я направиш няколко пъти, преди да видиш така желания резултат. Прави процедурата не по-често от веднъж седмично и не повече от 3-4 процедури.

 

Няколко полезни съвета за обезцветяване на косата:

 

- Когато обезцветяваш косата си, винаги използвай балсам. Той я предпазва от увреждане, подхранва я и предотвратява цъфтежите на косата;

- След като обезцветиш косата си, трябва да й дадеш малко почивка;

- Препоръчително е да обезцветиш косата си до 3 дни след боядисването, защото колкото повече седи боята на косата, толкова по-трудно ще я отстраниш;


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...