.

Урок по красота: Научи се бързо и лесно да плетеш двойна рибена кост (+ видео)

Урок по красота: Научи се бързо и лесно да плетеш двойна рибена кост (+ видео)
Снимка: iStock

В последно време все повече и повече дългокоси момичета си правят плитки. Те придават спортно-елегантен вид и са изключително удобни. Има най-различни плитки, които едно момиче може да си направи. За съжаление обаче голяма част от тийнейджърките се затрудняват да сплитат косата си у дома и се радват на стилни плитки само когато посетят фризьора си. Някои девойки обаче нямат достатъчно време или финансови средства да посещават фризьора си често и да се радват на плитки. Добрата новина е, че това е нещо, което може да се научи и да се практикува у дома.

 

Ето ти няколко полезни съвета как да се научиш да си плетеш двойна рибена кост:

 

1. Подготви косата си, като я срешеш хубаво и си приготвиш стилизиращи или подхранващи продукти, ако е суха и хвърчаща. Те ще ти помогнат да сплетеш косата си по-лесно, защото няма да ти се хлъзга. Препоръчително косата да не е мита същия ден, защото плитката ти ще се развали лесно.

 

2. Раздели косата си на две равни части, като напръскаш със стилизиращ продукт всяка от тях, за да я овлажниш хубаво. По този начин ще ти бъде по-лесно да сплетеш двете части.

 

3. Имай предвид, че тази плитка не е класическа рибена кост и затова не е нужно да сплиташ косата си от върха на темето. Прехвърли цялата коса на една страни, хвани я с ластик, без да я стягаш и я раздели на две, след което започни самото сплитане, като прехвърляш кичури отляво и отдясно. Когато вземеш тънък кичур отляво, го постави в дясната страна и обратното – взимаш тънък кичур отдясно и го прехвърляш към лявата част с коса. Прави това, докато не сплетеш цялата коса.

 

Ако изобщо не можеш да плетеш плитки, тази най-вероятно ти се вижда доста сложна, но истината е, че не е, просто ще ти трябват няколко тренировки и ще се научиш бързо (особено, като гледаш видеото!). Колкото по-дълга е косата ти, толкова по-добре. След като направиш плитката може да раздърпаш леко отделните кичури, за да я направиш по-дебела и масивна.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...