.

Странните диети, които ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми

Странните диети, които ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми
Снимка: iStock

Има няколко известни диети, които почти всички представителки на нежния пол са опитвали поне веднъж в живота си – средиземноморската, Палео, точковата, на Аткинс, протеиновата и т.н. Известните диети имат хиляди последователи по целия свят, но това не означава, че са достатъчно добри.

 

Има и други диети, които дават така желания резултат. Ако искаш скоро да започнеш нова диета, пробвала си всички известни и са ти омръзнали, то има няколко странни диетични режима, които ще ти помогнат да се отървеш от излишните килограми. Кои са те?

 

Диета "Сандвич"– идеята на тази диета е да хапваш каквото си поискаш, стига то да е поставено между две филии пълнозърнест хляб. Тази диета може да се каже, че работи, но не достатъчно добре.

Специалистите са установили, че човек изяжда повече храна, ако тя е поставена в голяма купа или чиния. Така че правилото „един сандвич“ в този случай помага и намалява риска от преяждане. В същото време обаче не очакваш да се вталиш, консумирайки бургери, нали?

 

 

Диетата на върколака – тя е възникнала в Латинска Америка и идеята ѝ е човек да се храни в синкрон с лунния цикъл. Мадона и Деми Мур са се подлагали на този хранителен режим, защото благодарение на него човек може да се отърве с до 3 килограма само за 1 ден. Логиката на диетата е, че тялото ни е съставено от голям процент вода, а луната има влияние върху теглото на човек.

Диетата има две версии – основна и разширена. При основната трябва организмът да се детоксикира само с течности и в деня на пълнолунието да се пият само здравословни естествени напитки като вода и фрешове. Предполага се, че пълната луна повишава ефекта на детоксикация.

При разширения вариант на диетата се следват принципите на основния, като е добре да се намалят твърдите храни и да се увеличи приема на течности в зависимост от фазата на луната. Предполага се, че когато луната навалява, апетит не е толкова засилен и човек по-лесно може да се отърве от излишните килограми.

Дори да не успееш да се отървеш от излишните килограми, от диетата ще има благоприятен ефект върху организма ти. Фрешовете са пълни с антиоксиданти, които помагат на тялото да неутрализира токсините, а детоксикацията подобрява метаболизма и подпомага отслабването.

 

3-дневна военна диета – диетата е вдъхновена от въоръжените сили. Тя обещава загуба на 5 килограма в рамките на една седмица. Това може да стане факт, благодарение на гладуването, съчетано с нискокалоричен хранителен режим. Първият ден за закуска се яде филия препечен хляб, намазан с две супени лъжици фъстъчено масло и половин грейпфрут. През следващите няколко дни може да хапваш каквото си пожелаеш, стига да не приемаш повече от 1 500 калории на ден.

Диетата ще ти помогне да се вталиш, защото ограниченият прием на калории означава горене на мазнини. Тази диета обаче не е никак здравословна и дори е опасна! Ако спазваш диетата дълго време може да се създадеш сериозни проблеми със сърцето.

 

Диета „Слънчево хранене“ - хората, които я спазват, заменят едно от храненията си с 44 минути слънчеви бани всеки ден. Те смятат, че по този начин усвояват слънчева енергия, потискат апетита си и подобряват качеството на сън.

Според специалистите, когато слънчевите лъчи срещат кожата се произвежда азотен оксид. Той забързва метаболизма и подобрява изгарянето на мазнини. Дори да не се излагаш всеки ден по толкова време на слънце, самият факт, че пропускаш едно хранене, означава, че ще приемеш по-малко калории. Много е важно, ако спазваш тази диета, да не пропускаш закуската, защото тя повишава работата на метаболизма с цели 10%.

 

Диета „OCD“ - местното население на Индонезия вярва, че ако се храни на определени интервали от време, ще успее да се отърве от излишните килограми. Вариантите за хранене са няколко – консумация на храна на 4, 6 или 8 часа. Ако се спреш на 6-часовия интервал и решиш да закусваш в 8 часа, то ще трябва да обядваш в 14.00 часа и да вечеряш в 20.00 часа. Размерите на порциите зависи от избрания интервал, като при 8-часовия са най-обилни.

Периодичното гладуване увеличава процеса на изгаряне на мазнини, защото цялото тяло започва да гори мазнини като източник на енергия през периода на гладуване. Тази диета не бива да се започва без консултация с лекар, защото е противопоказна при състояния като диабет тип 1 и други медицински заболявания.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...