.

Цветът, който ще бъде модерен през 2017 година, е...?

Цветът, който ще бъде модерен през 2017 година, е...?
Снимка: iStock

Ако искаш да бъдеш модерна през 2017 година, трябва да заложиш на пролетно зеления цвят. Всеки декември Институтът за цветове на компания „Пантон” разкрива новият цвят, който ще бъде модерен следващата година. Той описва новия цвят като свеж и пикантен жълто-зелен нюанс, който се наблюдава през първите дни на пролетта, когато природата се събужда от зимния си сън.

 

В днешно време повечето хора водят доста напрегнат и стресиран живот, а зеленото е цветът на надеждата и връзката ни с природата, също така действа успокоително. Зеленото се свързва с думи като освежаване, подновяване, възраждане и освежаване. Всяка пролет влизаме в нов цикъл на природата и кълновете излизат от земята. Животът се завръща и започва да цъфти отново.

 

 

През 1999 година Институтът цветове за пръв път дава своето предложение за цвят на милениума. Избраният цвят е небесно синьото.

 

Ежегодният избор на Института за цвят на годината не се прави случайно. Има огромен екип от хора, които следят новостите в музиката, модата, технологията, обзавеждането и текстилната индустрия. Върху избора оказват влияние още световни събития и филми.

 

В началото на декември се обявява официално кой е цветът на следващата година и веднага след това в стотици сфери настъпват промени. Производителите по цял свят бързат да го добавят към своите артикули, за да бъдат модерни. С модата се съобразяват дори производителите на найлоновите торбички и опаковъчната хартия.

 

Няма как отсега да се знае дали наистина пролетно зеленият цвят ще бъде цветът на 2017 година, но е факт, че бизнесът се влияе от това изявление и го превръща в маркетингов трик.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...