.

Грешките, които допускат жените, когато си купуват бельо

Грешките, които допускат жените, когато си купуват бельо
Снимка: iStock

Когато една жена отива в магазина, за да си купи бельо, тя често се влияе повече от дизайна, отколкото от неговото удобство. Поради тази причина голяма част от представителките на нежния пол допускат някои грешки, когато си купуват ново бельо. На пазара има огромно разнообразие от сутиени, бикини, оформящо бельо и т.н. и е нормално човек понякога да си купи нещо, което му харесва, но което не му отива или не е неговият размер.

 

Виж кои са най-често допусканите грешки при избора на бельо и се постарай следващият път, когато отидеш на пазар, да не ги допускаш:

 

Всеки ден носиш спортни сутиени – те са удобни, но не са направени, за да оформян бюста ти. Спортните сутиени са направени така, че да стягат гръдната тъкан, а това води до загуба на нейната еластичност и отпускане на бюста.

Затова те съветваме да носиш спортни сутиени само когато тренираш. През останалото време, ако бюстът ти е голям, си вземи сутиен с повдигащ ефект, който ще те направи да изглеждаш по-висока и ще намали оптически размера на сутиена.

 

 

Бельото ти се очертава под дрехите – причината за това обикновено са тесните дрехи и наличието на ластик в горната част на бельото.

За да не се притесняваш, че бикините ти се очертават под тесните дънки или сутиенът ти се вижда под блузата с тънка материя, заложи на безшевното бельо. То приляга плътно по кожата и е направено от мека и еластична материя.

 

Купуваш си сутиен, който се врязва в кожата – не само пълните представителки на нежния пол може да се сблъскат с този проблем. Много жени си купуват сутиени с по-хлабав ластик, за да избегнат нагъването на кожата. Това обаче прави сутиена нестабилен и той не може да даде нужната подкрепа на гърба. Поради тази причина той се измества нагоре и избутва меката тъкан надолу.

Съветваме те, когато си купуваш сутиен, да внимаваш задната му част да прибира плътно кожата и да се намира хоризонтално под плешките. 

 

Купуваш си бельо с прекалено стегнат ластик – без значение какво долно бельо обичаш да носиш, ако си вземеш размер, който не е подходящ за теб, резултатът няма да е никак добър. Неудобното бельо не само не седи хубаво, но и може да ти създаде здравословни проблеми.

За съжаление, почти всяка фирма има различна система на размерите и е напълно възможно в гардероба си да имаш бикини S размер, M размер и дори L размер. И поради това разминаване често жените си купуват бельо, което им е малко и не могат да носят. Затова е добре да знаеш размерите си на 2-3 фирми за бельо и да си пазаруваш само от тях, за да не си даваш парите на вятъра, когато не уцелваш размера си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...