.

Симптомите, които ясно показват, че имаш проблеми със здравето

Симптомите, които ясно показват, че имаш проблеми със здравето
Снимка: iStock

Някои хора постоянно си правят кръвни изследвания и посещават доктори, страхувайки се за здравето си, докато други изобщо не обръщат никакво внимание на здравословното си състояние. Разбира се, не бива да се превръщаш в хипохондрик, но и не трябва да пренебрегваш здравето си, защото това може да ти създаде сериозни здравословни проблеми, а понякога дори да доведе до смърт.

 

Виж кои са симптомите, които показват, че имаш проблеми със здравето:


Нямаш апетит – не бива да се радваш, че в последно време нямаш апетит, хапваш по-малко и съответно отслабваш. Липсата на апетит ясно показва, че имаш някакви здравословни проблеми. Дори обикновената настинка е в състояние да притъпи апетита ти, но понякога проблемът може да е по-сериозен.

 

 

Ходиш рядко до тоалетната – въпреки че се храниш и пиеш течности като преди, рядко посещаваш тоалетната. Причините за това може да бъдат забавен метаболизъм или проблем с храносмилателната система.

 

Устните ти се цепят – през зимата, когато навън е студено и има вятър, това е нещо напълно нормално. Но ако устните ти се цепят и през останалите сезони, то най-вероятно организмът ти е дехидратиран или тялото ти страда от недостиг на цинк и витамин В.

 

Урината ти е мътна и тъмна – не се притеснявай, ако урината ти е такава сутрин, защото е нормално заради задържането й за повече часове през нощта. Ако обаче и през останалата част от деня е мътна и тъмна, то най-вероятно тялото ти е дехидратирано или имаш друг здравословен проблем.

 

Цикълът ти е нередовен – нередовният цикъл обикновено показва наличието на хормонални проблеми или симптом на гинекологично заболяване.

 

Постоянно те сърби тялото – нормално е от време на време да те засърби някъде, но ако е постоянно и навсякъде, то е възможно да имаш алергия или екзема.

 

Хъркаш – възможно е носът ти да е запушен или да спиш в неудобна поза, но понякога хъркането е симптом на по-сериозни дихателни проблеми.

 

Трудно запомняш нова информация – младите хора обикновено са доста разсеяни и съответно лесно забравят. Но, ако смяташ, че паметта ти наистина е лоша и това ти пречи, то е добре да се консултираш със специалист.

 

Ноктите ти са чупливи – ако ноктите ти се цепят, чупят се лесно или са релефни и на бразди, то най-вероятно в организма ти има недостиг на калций и витамин D.

 

Кожата ти не изглежда добре – през студените зимни месеци е възможно кожата ти да бъде суха и да се бели, но ако целогодишно изглежда ужасно, е възможно да имаш хормонални проблеми, да си подложен на прекалено много стрес и т.н.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...