регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Чиста кожа без пъпки? Избягвайте тези храни!

Какво да не ядем?

Чиста кожа без пъпки? Избягвайте тези храни!
Снимка: Istockphoto

Кожата, като най-големият орган в човешкото тяло, се явява и своеобразен прозорец за това, което се случва в организма ни.

 

Съответно, появата на пъпки и всякакви други несъвършенства до голяма степен се определя от храната, която консумираме.

 

Истина е, че красотата идва отвътре, а ние трябва да се погрижим за нея по най-добрия възможен начин.

 

Представяме ви храните, които трябва да избягвате, ако искате да се радвате на чиста и красива кожа.

 

1. Млечни продукти

 

Един от най-сериозните проблеми сред тийнейджърите е акнето, а неговото намаляване става като ограничим млечните продукти. Краве млякото е пълно с хормони от кравата, които се пренасят в организма ни и подсилват мъжките хормони – основните причинители на акне.

 

2. Снаксове и други подобни

 

Храните, които влияят на инсулина и трябва да бъдат ограничени, ако искаме чиста кожа, са бял хляб, подсладени овесени ядки, паста, бял ориз и всички напитки и храни, които са с подсладители. Замислете се следващият път, когато посегнете към снаксовете и пуканките. Заместете с крекери от овес, в които няма захар.

 

3. Сокове

 

Ако един сок е сладък, вероятно има доста захар в него. Голяма част от напитките съдържат до 50 грама захар и почти нямат естествените фибри, които се намират в плодовете. Ако намалите приема на захар, ще усетите как кожата ви става все по-чиста и гладка.

 

4. Газирани напитки

 

Всички газирани напитки са пълни със захар и изкуствени химикали, които предизвикват възпаления в организма. Тъй като кожата ви е най-големият орган, върху него също се отразяват всички негативи, които се изразяват в появата на пъпки и зачервявания.

 

5. Полуготови храни

 

Нали не си представяте, че една супа в пликче има същите хранителни стойности, които има една домашна супа? Не се залъгвайте – приемате основно консерванти и химия, които са вредни както за организма, така и за фигурата и кожата ви.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...