.

5 навика, които водят до пъпки и акне

Какво е време да спрем да правим?

5 навика, които водят до пъпки и акне
Снимка: Instagram

Както добре знаем, всяко едно наше действие си има равно по сила противодействие.

 

Когато става въпрос за кожа и кожни проблеми и несъвършенства, определено това правило добива още по-практична насоченост.

 

Не е тайна, че ежедневните ни навици могат да ни помогнат или да ни навредят и пъпките и акнето далеч не са изключение.

 

Представяме ви топ 5 на най-честите вредни навици, които могат да предизвикат както пъпки, така и акне.

 

1. Не миете ръцете си правилно

 

Много важен момент при измиването на лицето е да използвате правилните почистващи козметични продукти. По-тежките и агресивни формули обаче, използвани много често, могат да увеличат броя на пъпките и дори да влошат акнето. Използвайте козметика на мека основа.

 

2. Използвате твърде много смартфона

 

Смартфоните са едни от най-честите причинители на раздразнения по кожата. Това е така, защото телефонът, когато говорите по него, е поставен в директен контакт с кожата, което може да доведе до пренасяне на бактерии в порите и, естествено, пъпки. За да предотвратите това, използвайте повече слушалките.

 

3. Нанасяте крем или лосион за тяло върху лицето

 

Много продукти, създадени за грижа за тялото, могат да ви докарат акне, ако ги поставите върху лицето. Някои хора нанасят кремове и лосиони за тяло върху лицето, защото се надяват на повече предимства. Но това е грешна тактика.

 

4. Консумирате млечни продукти всеки ден

 

Както вече добре знаете, млечните продукти са основната част от менюто, която вреди на красивата и чиста кожа. Избягвайте консумацията на пресни млека и ги заменете с алтернативен вариант. Същото важи за сирената и всички млечни продукти.

 

5. Проблем с диетата

 

Сладките продукти и десерти определено не са добро решение за кожата. Диета, богата на захари или храни с висок гликемичен индекс могат да бъдат причина за акне. Избягвайте захар, въглехидрати и нишесте, ако искате да имате чисто лице и тяло. Вместо това, яжте малки порции, богати на плодове и зеленчуци.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...