.

3 предимства на семената чиа за красотата

С какво са полезни те?

3 предимства на семената чиа за красотата
Снимка: Instagram

Семената чиа си спечелиха славата на незаменим помощник във всеки един режим за красотата.

 

Суперхраната има изключително богатство от полезни витамини и минерали, сред които B1, B2, B3, Витамин Е, магнезий, цинк и други.

 

Освен това, предимство е, че семената са много достъпни и можете да ги намерите лесно и бързо в почти всеки един магазин.

 

Ето как помагат семената на красотата

 

1. Чиа в маска за лице

 

Малките черни семенца са едни от най-здравословните. Те са пълни с антиоксиданти и се справят успешно с всички проблеми на кожата. Направете си домашна маска като смесите 2 супени лъжици от семената с половин чаша кокосово масло и супена лъжица лимонов сок. Оставете върху лицето за 10-12 минути и масажирайте след това.

 

2. Маска за коса

 

Красивата коса е само на едно зрънце чиа! Смесете 4 супени лъжици кокосово масло, половин чаена чаша мед и по една лъжица чиа и ябълков оцет. Затоплете за 30-40 секунди, за да се смесят съставките. Нанесете върху косата и оставете да подейства около 15 минути. Изплакнете добре.

 

3. Семената в диета

 

Най-добрият начин да консумирате семената чиа е на гладен стомах сутрин. По този начин няма да изпитвате глад, а организмът ви ще се снабди с всички необходими минерали и витамини. Няма как да бъдете красиви отвън, ако не сте красиви отвътре, нали?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...