.

5 начина да консумираме авокадо

Какви са ползите и с какво да го комбинираме?

5 начина да консумираме авокадо
Снимка: Instagram

Не се чувствате добре в кожата си и искате да свалите килограми? Чудите се каква да бъде вашата вечеря? В такъв случай заложете на авокадото.

 

То засища добре, освен това е полезно и много вкусно.

 

1. Авокадото е изключително полезно за хората, които са на диета

 

То е плод, който чисти токсините от организма. Хранително е в голяма степен и с малки количества можем да се справим с чувството на глад. Съдържа много витамини и съответно е подходящо за бременни жени. Вкусният плод е един от най-добрите източници на витамин К, който помага и на жените по време на менструация.

 

2. Авокадото е подходящо както за закуска, така и за вечеря

 

То може да бъде под формата на гуакамоле, а защо да не го напълним със синьо сирене или кашкавал и да го запечем на грил. Това е добра идея, ако ни се хапва нещо ароматно и вкусно по време на диета. Приготвя се лесно, освен това е вкусно и засища.

 

3. Приготвянето

 

Важно правило при приготвяне на авокадо, под каквато и да е форма, е прибавянето на лимонов сок. Така авокадото запазва своя свеж зелен цвят, който крещи „Изяж ме!”. И все пак, щом авокадото е подходящо за перфектната вечеря, то трябва да бъде съчетано с правилната напитка. Какво е вкусна храна без чаша хубаво вино?

 

4. Комбинация с напитка

 

Можем перфектно да съчетаем авокадото с Чилийски Совиньон блан. Това вино е свежно, но плътно в края се усеща послевкус, който напомня на грейпфрут. Именно това го прави така подходящо за вкусния плод с нежна консистенция.

 

5. Алтернатива с авокадо

 

Но защо той да бъде съчетан само с вино? Бирата също е подходяща за диета, а някои видове вървят чудесно с авокадо. Типичен пример за това е ароматната двойна бира Индийски пейл ейл . При нея се усещат цитруси...много цитруси. При тази бира всичко е по две – вкус, аромат, плътност, горчивина и пр. Експлозията от вкусове се харесва на свежия плод.

 

Пригответе любимата вечеря с авокадо, съчетайте я с най-подходящата за вас напитка и се отдайте на удоволствието. По този начин няма да искате диетата да приключи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...