.

Как да се справим с ниското кръвно при младите през лятото?

Какво се препоръчва за хората с ниско кръвно?

Как да се справим с ниското кръвно при младите през лятото?
Снимка: Instagram

Голяма част от младите хора страдат от ниско кръвно. То води до замайване, липса на сили, нетрудоспособност, сънливост особено през лятото в най-горещите дни. Как да се предпазите от тези неприятности, ако сте част от тези хора? Има много варианти да се почувствате по-добре, но е важно да спазвате някои прости правила, които ще ви избавят от отпадналото чувство.

 

Ако усетите дори и леко замайване направете си голяма чаша айран с много сол. Да, казват, че солта в големи количества е вредна, но в случая тя ще ви вдигне на крака.

 

Вземете няколко блокчета черен шоколад по възможност 99% какао. Ще се почувствате свежи и изпълнени с енергия.

 

Не прекалявайте с кафетата, но и не пропускайте да пиете по едно всяка сутрин. Ще забравите за главоболието и неприятното чувство.

 

През деня консумирайте много ядки, плодове и зеленчуци. Не бива да преяждате и да се храните с пържени храни. Стремете се да се храните често на по малко и не си позволявайте да ядете между храненията без да изпитвате глад. Това ще ви накара да се почувствате още по-зле.

 

Пийте много течности. Най-добре съчетайте водата с лимон. Така ще е вкусно, свежо и ще се заредите с енергия. Стремете се през целия ден, колкото и да сте заети да консумирате нужното количество вода. Като не смятайте кафе, чай и разни сокове. Те по-скоро обезводняват и трябва да консумирате още повече вода след тях.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...