регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Закъснява ви? Ето какво да направите!

Форумите не са лекари

Закъснява ви? Ето какво да направите!
Снимка: Instagram

Закъснява ви? Изпадате в мрачни мисли какво може да се е случило – нежелана бременност или нещо още по-сериозно. Най-адекватният вариант в случая е да отидете на гинеколог. Но вместо това много хора задават въпросите си към д-р Гугъл. Защо го правят? От страх какво ще каже докторът? Искат да избегнат стреса? Може би това са причините. И все пак много по-стресиращо и плашещо е да мислиш постоянно какво не е наред и да четеш най-различни случаи с най-различни хора, които може да нямат нищо общо с истината.

 

Когато се доверявате на форумите, в които се пишат всякакви неща и си поставяте диагнози на тяхна база, това би ви довело до състояния, от които трудно може да се отърсите.

 

Хората споделят свои проблеми и съответно решенията им, но за вас може да са в пълна противоположност, възможно е вашият проблем да е коренно различен, а дори и да не е организмът ви да го приема по различен начин. Ето защо трябва да разчитате на специалистите. Те ще ви прегледат, ще установят проблема и ще са наясно какво трябва да се предприеме, ако е необходимо. Не случайно са в кабинетите си. Ако всички се лекувахме чрез интернет, не би имало нужда от гинеколози, от лекари изобщо.

 

Когато потърсите помощ в интернет, бихте могли да се притесните двойно, защото пишат хиляди неща знайни и незнайни хора. Замислете се – има хиляди причини да ви закъснява – може да е от стрес, може да сте бременна, възможно е да има сериозен проблем. Това е работа на гинеколога – не е моя, ваша или на дамите, които споделят защо им е закъсняло на тях предния месец.

 

Не трябва да ви успокоява това, че може причината да е безобидна, защото може и да не е, а е много по-добре, ако се хване навреме и започне лечение. Така е сериозно и така би следвало да се постъпи. Разбира се не бива да се стресирате, защото стресът води след себе си хиляди проблеми.

 

Просто се посъветвайте с гинеколог. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...