.

Вредят ли противозачатъчните на своя глава?

Трябва ли да се консултираме с лекар

Вредят ли противозачатъчните на своя глава?
Снимка: Instagram

Противозачатъчните са контрацептивно средство , на което залагат много от младите момичета. Но осъзнават ли как вредят на организма си и замислят ли се, че ще дойде момент, когато наистина ще има бъдат необходими? Да, има такива ситуации, в които приемането на противозачатъчни е неизбежно, но това се определя от гинекологът. Факт е и че са ново поколение, което щади организма в пъти, но все пак те не са детска играчка и не бива да злоупотребяваме с тях.

 

Но защо не бива да взимаме противозачатъчни на своя глава?

 

Гинекологът ни трябва да ни изготви точен начин, по който да ги приемаме. Това трудно можем да го направим сами, а ако все пак успеем, не можем да бъдем сигурни дали изчисленията ни са правилни и дали няма да се отразят зле и да доведат до неприятни ситуации.

 

Не бива да играем с хормоните си. Това може да доведе до образуване на кисти на яйчниците, миомни възли и пр. Извън темата: Те могат да се получат и от стрес – така че – пазете се и ценете факта, че сте жени. Освен, че можем да се сдобием с излишни образувания, приемайки противозачатъчните без консултация със специалист, могат да се получат неприятни реакции като напълняване, силно окосмяване и пр.

 

Не е добре да приемаме противозачатъчни без да сме го обсъдили с гинеколога, защото всяка една от нас е бъдеща майка. Злоупотребявайки с подценявайки тези медикаменти, можем да изгубим шанса да имаме деца, а за това живее всеки един от нас, дори и в даден момент да не го оценява. За това учим, за това работим, успяваме и дори за това се влюбваме – в живота, в половинката и в близките.

 

Има хиляди начини да се предпазим от нежелана бременност, защо трябва да играете с хормоните си? Нека бъдем информирани, нека ценим факта, че сме нежния пол и се грижим подобаващо за себе си. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...