.

Как да се справим с врасналите косъмчета?

Има решения на този проблем

Как да се справим с врасналите косъмчета?
Снимка: Instagram

Враснало е косъмчето, което продължава да расте вътре в кожата, тъй като не е успяло да я пробие. Предизвиква не само червенина и подуване, но може да бъде и инфектирано.

 

Другото неприятно е, че често рецидивират. Появяват се след всеки вид временна епилация и засягат повече тези със суха кожа.

 

Как да избегнем проблема?


Редовна ексфолиация – има много методи – гъби, специални душ гелове с едри частици или с домашни материали – кафява захар, утайка от кафе, фини овесени трици и др. Важното е, че така се премахва от кожата повърхностния слой от мъртви клетки.

 

По този начин намаляваме бариерата, която косъмчетата трябва да преодоляват, когато растат. Препоръчително е да се прави два пъти седмично след епилация.

 

Употреба на кремове с витамин А – той омекотява кожата, което по същия начин помага в предотвратяване на врасналите косми.

 

Бръснене – да е по посока на растежа на космите, а не обратно.Не се излагайте на слънчева светлина веднага след епилация – ултравиолетовите лъчи задебеляват кожата.

 

Освен това повечето методи за епилация предизвикват болка и кратковременно възпаление в кожата. Директното й излагане на слънце след това може да доведе до образуване на пигментации.

 

Още можете да прочетете в puls.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...