.

Прекалената употреба на бира е вредна за мъжете

Учени са стигнали до заключението, че прекаляването с бирата води до изработване на женски полови хоромни (фитоестрогени) в мъжкия организъм, както и на намаляване на тестостерона (мъжкия полов хормон). Това, от своя страна, може да доведе до непр

Прекалената употреба на бира е вредна за мъжете
Учен
са стигнали до заключението, че прекаляването с бирата води до изработване на женски полови хоромни (фитоестрогени) в мъжкия организъм, както и на намаляване на тестостерона (мъжкия полов хормон).

Това, от своя страна, може да доведе до неприятни последици – намаляване на мускулната маса, намаляване на окосмяването по лицето и тялото, увеличаване на бедрата и гърдите и по този начин оформяне на женски тип фигура. В най-лошия случай прекалената употреба на бира може да доведе и до импотентност.

Освен всички тези неща, злоупотребяването с бирата води и до увеличаване на теглото, отслабване на вниманието и паметта, на по-късен етап – забавяне на моторните функции, както и до проблеми с бъбреците, черния дроб, жлъчката и жлъчните канали.

Негативното въздействие на прекаляването с бира се усеща най-много при подрастващите, на които с течение на времето им се налага да се сблъскват с гореизброените проблеми.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...