.

Омъстителен работодател даде 18кг. стотинки за заплата на своя подчинена

Жителка на Шумен получи 18кг. жълти стотинки заплата. Монетите били с номинал 1, 2 и 5 стотинки и  стойността им била едва 230лв. Нейният работодател й изпратил писмено известие да отиде и да си прибере парите. Мъжът й бил ядосан, защото жената

Омъстителен работодател даде 18кг. стотинки за заплата на своя подчинена
Жите
ка на Шумен получи 18кг. жълти стотинки заплата. Монетите били с номинал 1, 2 и 5 стотинки и  стойността им била едва 230лв. Нейният работодател й изпратил писмено известие да отиде и да си прибере парите. Мъжът й бил ядосан, защото жената успяла, благодарение на НОИ и Инспекцията по труда, да се пребори за заплатата, която й се полагала.

Жената отишла на работното си място, подписала фиша, че е получила парите и тогава пред нея били донесени 6 найлонови плика, пълни със стотинки. Заради крехкото си телосложение - дамата тежи едва 50кг. - тя повикала мъжа си с колата за помощ. Шуменското семейство е много огорчено от постъпката на работодателя на Силвия и се чувстват унижени.

Дамата работила за фирмата 6 години, като 4 от тях прекарала в майчинство с две от трите си дъщери. Силвия решила да изпрати НОИ и Инспекцията по труда заради непреведена заплата. От НОИ установили, че фирмата е теглила пари за платеното майчинство на жената и сега ще трябва да ги възстанови с лихвите и сумата ще възлезе на 3 100лв.

Дамата споделя, че ще уедрят парите, въпреки че в банките взимат такса за това.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...