.

Дали наистина краят на света ще дойде през 2012г?

Самовъзгласили се пророци непрестанно "предсказват" как краят на света ще дойде през 2012 година и по точно на 21 декември. Според думите им ни очакват потопи, пожари, опустошителни бедствия и ... край на всичко, на живота, на света .. Д

Дали наистина краят на света ще дойде през 2012г?
Само
ъзгласили се пророци непрестанно "предсказват" как краят на света ще дойде през 2012 година и по точно на 21 декември. Според думите им ни очакват потопи, пожари, опустошителни бедствия и ... край на всичко, на живота, на света ..

Думите на измислените пророци обаче биват подкрепяни и от някои учени и изследователи.

Едно от нещата, което се котира най-много е календарът на маите. Смята се, че щом календарът им свършва през 2012 година, значи светът ще изчезне. За маите се знае, че са били добри астрономи и с лекота и прецизна точност са предсказвали лунните и слънчеви затъмнения.

Маите са отброявали големи периоди от милиони години, като са правили от тях цикли от по 104 000 години, които също били разделени на 4 цикли от по 26 000 години. Тези 26 000 години също били разделени на цикли от по 5200 години, които били разделени на 13 цикъла от по 400 години. Тези цикли били наречени бактуни.

Според изчисленията на маите в момента се намираме в едни от последните години на цикъл от 104 000 години, а с този цикъл свършват и всички други по-малки периоди.

По пътя на тази логика стигаме до 21 декември 2012. Тогава е зимното слънцестоене, когато е краят на всякакви отброявания на древни учени. Но дали тези неща са достатъчни, за да повярваме, че краят наистина ще е през 2012 година ?

Друга теория гласи, че през 2012 година слънцето ще застане по средата на млечния път. А това рядко явление се случва веднъж на 25 800 години.
Но път това надали е опасно, защото по изчисления човечеството вече е преживявало това няколко пъти, защото се счита, че съществува от 200 000 години.

Следващото твърдение е, че през 2012 година ще има екстремна слънчева активност, която ще промени магнитното поле на Земята.
Тоест ще има слънчеви бури. Те ще се състоят от частици, заредени с енергия и ще унищожат всичко, което има пряка или косвена връзка с електричеството.

Друга интересна теория споделя Др. Броерс. Той смята, че човечеството може да отиде в "петото измерение" с помощта на лъч на синхронизацията. Това ще е нещо като скок в съзнанието на човека. Човекът ще се качи нагоре по йерархията и ще стане нещо като свръхчовек.

Да се върнем на маите и техния календар. При положение, че самите маи не са знаели, че ще изчезнат, защо тогава са знаели кога ще свърши светът? Не е ли по-логично да си направят изчисления за своето изчезване, а не за нашето?

Техният календар обаче няма нищо общо с нашият и не трябва да ги съпоставяме. В момента се работи върху 52 възможни съответствия, които варират от 1743 година до 2532 година.

Като се замисли човек са излишни всякакви притеснения. От началото на съществуването ни до сега краят на света е бил "предсказван" над 100 пъти, а досега нито веднъж не се е случило.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
nikito_selena_2
преди 11 години
1
5
!
Отговори
nemojem li nqkak da se spasim trqbva da ima nachin nali ?
rosen933
преди 11 години
0
2
!
Отговори
az nevqrvam mn ama dali naistina shte e kraq na svetu
Страница 1 от 1