.

Гала прекара един ден в Сливенския затвор

Гала, водещата на предаването "На кафе", влезе в Сливенския затвор за един ден. Тя посети жените, лишени от свобода, и проведе разговор с две от тях, който излъчи в предаването си. Гала бе учудена, като видя, че условията в Сливенския затво

Гала прекара един ден в Сливенския затвор
Гала
водещата на предаването "На кафе", влезе в Сливенския затвор за един ден. Тя посети жените, лишени от свобода, и проведе разговор с две от тях, който излъчи в предаването си. Гала бе учудена, като видя, че условията в Сливенския затвор не са толкова лоши, колкото тя си ги е представяла. Мъжките затвори са с по-лоши условия.

Гала се срещна с две жени, които излежават присъдите си - едната е осъдена за убийство, което извършила на 23-годишна възраст, а другата е лекарка, която е осъдена за международен трафик на дрога. Жената, осъдена на убийство, отказа да покаже лицето си, защото се срамува от себе си. Гала видя още и петте бебенца, които се отглеждат в яслата в затвора.

От скоро време в Сливенския затвор има "стая" за удължено виждане. Тя всъщност не е стая, а цяла самостоятелна къща, а условията в нея са близо до нормалните за живот. В къщата жените могат да прекарат със семейството и близките си четири часа, като ще бъдат напълно необезпокоявани.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...