.

Смърт помрачи откриването на олимпийските игри

Трагичен инцидент помрачи пищната церемония по откриването на игрите. По време на тренировка, преди старта на игрите, почина грузинският състезател  по спускане с шейни - Нодар Кумариташвили. Олимпийският улей за шейни е един от най-опасните в с

Смърт помрачи откриването на олимпийските игри
Траг
чен инцидент помрачи пищната церемония по откриването на игрите. По време на тренировка, преди старта на игрите, почина грузинският състезател  по спускане с шейни - Нодар Кумариташвили. Олимпийският улей за шейни е един от най-опасните в света. По-рано през деня 21-годишната състезателка от Румъния Виолета Страматурару също пострада  и  бе приета в болница с мозъчно сътресение.

По време на  сблъсъка на шейната 21-годишният  грузински състезател се е движела с повече от 150 километра в час.  Президентът на МОК Жак Рох  изказа съболезнованията си към семейството на загиналия състезател. Веднага след инцидента е било дадено началото  на мащабно разследване с цел да се установи причината за трагедията, както и следствията, довели до нейното възникване. 

Отборът на Грузия ще участва в  игрите, въпреки трагедията, като по този начин ще се опитат да защитят честта на страната си и да почетат паметта на съотборника си.
На церемонията по откриването на игрите грузинските състезатели излязоха  с черни ленти  на   ръкавите. 

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...