.

Вижте няколко лесни, бързи и здравословни рецепти за закуска

Ако искате денят ви да е спорен и да се чувствате добре, то тогава си осигурете пълноценна закуска. На доста хора рано сутрин не им остава време да хапнат и те с лекота пропускат сутрешното си хранене, а това е нездравословно. Някои хора все пак успя

Вижте няколко лесни, бързи и здравословни рецепти за закуска
Ако
скате денят ви да е спорен и да се чувствате добре, то тогава си осигурете пълноценна закуска. На доста хора рано сутрин не им остава време да хапнат и те с лекота пропускат сутрешното си хранене, а това е нездравословно. Някои хора все пак успяват да намерят време да закусят, но често консумират прекалено мазни храни или такива, които са наситени с прости захариди, но не съдържат в себе си сложни въглехидрати и белтъчини, които да заредят организма ни с нужната енергия. Вижте някои здравословни рецепти за сутрешна закуска, които може да използвате във вашето меню:


1. Плодова салата - малко са хората, които не обичат плодова салата. Нарежете си горски плодове, ябълки, диня, банан, грозде, круши - просто наблегнете на плодовете, които обичате и ги залейте с лимонов сок или йогурт.

2. Извара с плодове - смесете нискомаслена извара с някакъв плод, към тях може да добавите 1-2 лъжички сметана.

3. Овесени ядки с бадеми и ягоди - към тях може да добавите и малко мед и канела. Ако консумирате овесените ядки с мляко, изберете някое с нисък процент масленост. Тази закуска е богата на белтъчини, полезни мазнини и целулоза и се приготвя бързо.

4. Грейпфрут и пълнозърнест хляб с бадемово масло - може би повече обичате фъстъчено масло, но трябва да знаете, че бадемовото е по-полезно, затова изберете него за вашата закуска.

5. Пресни плодове с кисело мляко - тази закуска представлява нещо като йогурт. Но йогурта, продаван по магазините, има голямо количество захар, която не е необходима рано сутрин, затова може да добавите към киселото мляко различни сладки плодове, степче или подсладител по вкус.

6. Омлет от тофу - прибавете към него пипер, лук и зеленчуци, соев сос и подправки по ваш вкус и го задушете в зехтин. Към него може още да добавите 1-2 филии пълнозърнест хляб.

7. Яйца със зеленчуци - задушете яйцата в зехтин и прибавете зеленчуци и подправки по ваш вкус. Може да си позволите 1-2 филии пълнозърнест хляб.

8. Протеинов коктейл - това е млечен коктейл с плодове. Може да добавите още семена, овесени ядки, овесени трици и прочие.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...