.

Как да се гримираме, ако носим очила?

За съжаление, много често жените, които носят очила не се гримират. Вероятно причинта е в това, че те си мислят, че очите им са скрити от очилата. Това, обаче, е голяма грешка. Жените трябва да се гримират в зависимост от това д

Как да се гримираме, ако носим очила?

За съжаление, много често жените, които носят очила не се гримират. Вероятно причинта е в това, че те си мислят, че очите им са скрити от очилата. Това, обаче, е голяма грешка.


Жените трябва да се гримират в зависимост от това дали са късогледи или далекогледи.


Когато носите очила за късогледство, очите изглеждат по-малки. Ето защо е добре да използвате сенки в розово или синьо,както и да си сложите много тънка очна линия. Ако имате кръгли очи, можете да сложите по-силен грим в основата на горния клепач, близо до миглите. За изразителен поглед пък добавете светли сенки в горната част на клепача. И по-внимателно със спиралата – не трябва косъмчетата на миглите да опират стъклата.


Ако сте далекогледа, очилата правят очите по-големи. Ето защо е по-добре да използвате сенки в матов цвят – бежово, светлокафяво. Ако пък добавите очна линия в цвета на сенките или с цвета на ириса, ефектът ще е поразителен.


Жените, които имат астигматизъм пък могат да си позволят по-силен грим. Сложете молив за очи на горнта част на клепача и го размажете леко. Сенките са с цвета на ириса или близки до него. Избягвайте сиво-сините и зелените сенки, те правят погледа прекалено остър. Чудесен завършек на грима е спиралата за обем.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...