.

Фестивал на храната, приготвена от кучешко месо, се проведе в Китай

Фестивал на храната, приготвена от кучешко месо, се проведе в град Юлин, намиращ се в източната част на Китай. Над 15 000 кучета са били заклани, за да бъдат сготвени деликатесите, които в продължение на една седмица са се раздавали на местните

Фестивал на храната, приготвена от кучешко месо, се проведе в Китай
class="postbody">Фестивал на храната, приготвена от кучешко месо, се проведе в град Юлин, намиращ се в източната част на Китай.

Над 15 000 кучета са били заклани, за да бъдат сготвени деликатесите, които в продължение на една седмица са се раздавали на местните жители и туристите в града, решили да посетят фестивала и да дегустират от приготвените ястия.

Животновъдите в района се славят из цял Китай с качеството на отглежданите от тях породи кучета, предназначени специално за ядене. Екземплярите обикновено са малки, с по-крехко и сладко месо.

„Това е като всяко друго месо. Положихме началото на фестивала преди няколко години и за кратко време успяхме да докажем, че ястията, приготвени от кучешко, са най-вкусни, когато са сготвени в нашия град - Юлин”, коментираха организаторите на фестивала.

Храненето с кучешко месо е традиционно за Китай от хиляди години насам. Счита се дори, че то носи редица ползи за здравето. Въпреки това в последно време властите в страната се опитват усилено да прокарат закон срещу консумацията на кучешко месо, тъй като това е нещо изключително жестоко и нехуманно.

По време на Летните олимпийски игри през 2008 г., които се проведоха в Пекин, на ресторантите им беше забранено да сервират ястия, направени от кучешко, с цел да не бъдат засегнати етичните съображения на многобройните чужденци, пристигнали в страната.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...