.

Митове за хиперборейците

Все още липсват достоверни данни откъде се е появил всъщност човекът.  Вси1ки версии са под формата на хипотези и митове. Данните са оскъдни. Има,  обаче,  алтернативна история за развитието на човечеството. Според нея, в дълбо

Митове за хиперборейците
id="internal-source-marker_0.29398263892345977" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Все още липсват достоверни данни откъде се е появил всъщност човекът.  Вси1ки версии са под формата на хипотези и митове. Данните са оскъдни. Има,  обаче,  алтернативна история за развитието на човечеството.

Според нея, в дълбока древност,  на Земята са съществували титани.  В древните текстове на Стария завет те са се наричали нефилими. Според старозаветния Моисей, тези същества са се появили на земята, защото ‘синовете Божи  ‘ са се спускали от небесата и са вземали да съпруги човешки жени. В древни текстове и манускрипти,   те са се наричали титани.

Титан е  митично същество с огромен ръст. Тези същества били   физически, а не духовни същесва и подобно  на съвременните хора, имали нужда от храна. A откъде да я вземат в такова голямо количество?  Съществуват  митове, че най-мъдрите  титани  решили да променят вида си, като заменят своята ДНК и станат по-приспособими към живота на планетата Земя. Тогава те решили да създадат нова раса, хибрид между човек и титан - расата на хиперборейците.

Така  в древността, на територията днешна Гренландия,  била основана Хиперборея. Създавайки я, титаните искали да основат културен център на Земята - място за разцвет на живописта и културата. Хиперборейците, обаче,  били красиви и горди, което довело до развращаване на обществото им. Земята била покрита от водите на Потопа, дъждът не спрял повече от 40 дни...Оцелял само избраният от  Бога старозаветен Ной и неговите синове със семействата си.

Когато след много години неговите потомци достигнали Египет,  те установии, че той е много развит технически. Откъде са се появили египетските технологии? Съществува мит, че архитекти на египетските пирамиди са били седем митични мъже. Те били  красиви, мъдри и е известно,  че са дошли от северна страна.  Северната страна е Гренландия - територията на древната Хиперборея.

Значи ли това, че строителите на пирамидите са били древните потомци  на титаните?Ако
хиперборейците са били толкова умни,  защо не са се спасили от потопа, а може и да са се спасили?  Ами, ако те, по примера на своите отци - титаните, отново са решили да променят същността си и са модифицирали своята ДНК така, че жителите на Хиперборея да са били способни да живеят под вода? Ако пък хиперборейците са редом с нас и досега, защо никой не ги е виждал?...

Наближава 2012 година, когато се говори, че ни очаква някакво космическо събитие. Да не би пък хиперборейците вече да знаят точно какво ще се случи и да затова да са се  спасили  в морските дълбини?

Никой не знае какво точно се е  случвало в древността, нито пък какво ни чака в бъдеще, но нищо не ни пречи да си фантазираме, нали?...

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...