регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Качиха в интернет решени задачи от учебниците по математика, химия и физика на всички издателства

Дали свърши вече времето на трудните домашни? Неизвестни компютърни маниаци качиха в интернет повечето от задачите в учебниците по математика, физика и химия на всички издателства. В момента два сайта се конкурират  в интернет-пространств

Качиха в интернет решени задачи  от учебниците по математика, химия и физика на всички издателства
id="internal-source-marker_0.9147632439556941" style="font-size:9pt;font-family:Verdana;color:#000000;background-color:transparent;font-weight:normal;font-style:normal;font-variant:normal;text-decoration:none;vertical-align:baseline;">Дали свърши вече времето на трудните домашни? Неизвестни компютърни маниаци качиха в интернет повечето от задачите в учебниците по математика, физика и химия на всички издателства.

В момента два сайта се конкурират  в интернет-пространството за ‘любовта’ на тийнейджърите от 5-ти до 12-ти клас.

На учениците, обаче, това не им е достатъчно - те искат да могат да преписват  задачите и по другите предмети, както и темите по български език.  В единият от сайтовете Doimashno.bg решените задачи са общо 4240, като 1504 са  по математика, а останалите по физика и химия. Конкуренцията, обаче, Domashno.net, бие рекорда със 7358 задачи. За да можеш да препишеш задачите е нужно само да се регистрираш.  Разбира се, и да не те мързи да преписваш. Тегленето е напълно безплатно.

Най-голямата трудност тийнейджърите изпитват при транскрипцията    на обясненията от  латиница на кирилица.  Във втория сайт,  обаче, проблемът е решен - там всичко е на кирилица.  Ученикът трябва само да избере издателството, учебника и  номера на урока.  В сайтовете могат да се намерят и речници с основни понятия в точните науки и най-необходимите формули. Могат да се намерят и виртуални тестове, чрез които младежът може и сам да провери знанията си и да види къде куцат те.

Но нищо не може да задоволи  тийнейджърите, на които  не им се учи. Те искат хакерите да се заемат и със сборниците със задачи, откъдето по-изобретателните  учители  дават задачи. Така покритието щяло да е пълно.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
kandidatbg
преди 6 години
1
0
!
Отговори
Хаха, идеята е похвална, но реализацията е много, много слаба. Разгледайте www.kandidat.bg за да разберете как всъщност трябва да изглежда решението на една задача, за да се разбере от учениците, като хората. Аз ползвам Кандидат.БГ от 2 седмици и съм много очарован. Горещо го препоръчвам.
Страница 1 от 1