.

Канада е страната с най-добра репутация в света

Канада е страната с най-добра репутация в света, сочат резултатите от изследване на американския Институт по репутацията, базиран в Ню Йорк. В проучването са обхванати 50 държави от най-различни краища на света. Те са били оценени по критерии

Канада е страната с най-добра репутация в света

Канада е страната с най-добра репутация в света, сочат резултатите от изследване на американския Институт по репутацията, базиран в Ню Йорк.

В проучването са обхванати 50 държави от най-различни краища на света. Те са били оценени по критериите – доверие, уважение, възхищение и чувства, които предизвикват у чужденците, когато се замислят за тях, както и стандарт на живот, сигурност за жителите и внимание към околната среда.

На второ място в класацията на страните с най-добра репутация в света, веднага след Канада, се нарежда Швеция, следвана от Австралия, Швейцария и Нова Зеландия. Най-големите качества, с които те се отличават от останалите държави, са устойчивата демокрация, сигурността, високият икономически растеж, активният начин на живот, добре развитата политическа система и честото спазване на неутралитет по много от международните политически проблеми.

В дъното на класацията на страните с най-добра репутация в света попадат Пакистан, Ирак и Иран. САЩ и Китай заемат средни позиции. Мексико, Гърция, Ирландия и Испания тази година са на по-ниски места в класацията, докато Германия се е изкачила до 11-а позиция.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...