.

Двама младежи убиха приятеля си с чук, защото ги дразнел

Двама младежи убиха приятеля си с чук, защото ги дразнел

Какво става с младите хора в България днес? Преди време финансист уби  и разфасова двамата си приятели заради пари.  Преди дни пък   студент по психология  и 17-годишен ученик убиха приятеля си с чук, защото ги дразнел.

20-годишният Петър Петров  и с три години по-младият му приятел Ник Георгиев били в компанията на Павел Христов от Севлиево, който организирал купон в дома си на 28 септември.  Домакинът, обаче,  пийнал повечко, станал агресивен и започнал да ги дразни.

Преди това си говорили и Павел казал, че иска да опита всичко от живота. Именно  това негово желание дало възможност на Ник и Петър да  измислят как точно да подмамят домакина си да излезе от дома си.

Двамата бъдещи убийци споделили с Павел, че знаят за  голямо заровено имане близо до севлиевското село Боаза.  Тримата тръгнали към въпросното място с колата на Петър, а като стигнали до  безлюдната местност, вместо имането, Павел намерил там смъртта си.

Двамата му ‘приятели’ първо го  удряли  с чук, докато го умъртвят, а след това се опитали да го запалят, но не успели. Накрая зарязали трупа в гората, изхвърлили по пътя чука и се прибрали подомовете си.

Когато се прибрал вкъщи, обаче, Петър разказал всичко на баща си. Явно е бил сигурен, че бащата ще намери начин да потули нещата.  Което и направил всъщност.

Въпреки, че не повярвал на разказа на сина си, родителят на Петър   отишъл до гората и се уверил лично. След  като намерил трупа, той го преместил в близкото дере и   го затрупал с шума.

Родителите  на Павел са разведени и не поддържали близки контакти с него. Майката имала друго семейство, бащата бил международен шофьор.  Това е причината чак 2 седмици след  убийството на младежа, братовчед му да подаде сигнал до полицията. Той обяснил, че след купона Павел спрял да  се обажда на роднините си,  а телефонът му бил изключен. Младежът  бил безработен и  не разполагал със средства,  а и не е  имала намерения  да пътува и това изчезване притеснило близките му.

След разпитите на  повече от 20  приятели на Павел   с участието на психолог,  кръгът  от заподозрени се стеснил, докато се стигнало  до Ник Георгиев  и студента по психология във Великотърновския университет Петър Петров.

След 10-часов разпит във вторник Ник и Петър направили самопризнания за убийството. Казали, че Павел ставал агресивен, като си пийнел, и с това много ги дразнел. Затова се наговорили да го убият /?!/.

Петър обаче не знаел, че баща му е скрил трупа, затова полицаите дълго издирвали трупа на мястото, където посочили убийците.  Едва в сряда бащата на Петър им казва къде го е скрил.  Тогава полицаите  намират това,  което е останало от убития Павел - череп, няколко кости и дрехи.  После намерили и чука.

Ник и Петър са задържани за 72 часа, а бащата е все още   на свобода.  Наблюдаващият прокурор смятал да  поиска за двамата остоянна мярка "задържане под стража".

Все още не е усатновено, кой е инициатор на престъплението, но  полицаите са категорични, че и двамата  младежи са участвали в него.  Разследващите са изумени, че  двамата убийци говорят спокойно за случилото се,  все едно нищо не  е станало.   Според психолозите пък, ако  двамата не са  били разкрити,  те са щели да продължат да решават конфликтите си по същия  начин и занапред.

Засега обаче никой не може да обясни как две добри момчета стават убийци.  Ник и Петър не са криминално проявени и  произхождат от добри семейства. Ник има двойно гражданство - майка му  е холандка, баща му е бизнесмен и спонсор на младежкия волейболен отбор на Севлиево. Майката на Ник  е уведомила холандското посолство и очаква намесата на дипломатите, понеже не вярвала на българите.

Потресен от случилото се е и директорът на гимназията ‘Васил Левски’, където учи Ник. Той учел в английска паралелка и  никога не е имал проблеми с дисциплината, нито пък е бил  наказван. Когато разбрали за задържането му, всички негови съученици били в шок.

Другият обвинен за убийството - Петър, е завършил севлиевския механотехникум. Учители си спомнят, че той  не бил конфликтен, но бил малко странен, емоционален и  с нестандартно поведение. Родителите му  засега разчитат на служебен адвокат.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Meoww
преди 12 години
6
18
!
Отговори
Тая държавица става все по-зле с всеки изминал ден. Докато й липсва дисциплина и закони , които да се спазват, ще затъне заедно с хората. Дано не съм тук след 5-10 години...
LovEsIckk
преди 12 години
4
8
!
Отговори
Хах.От кога това,че някой те дразни е повод да го убиеш? Според мен има нещо друго.Когато някой те дразне - отдръпваш се и не се срещаш с този човек, камо ли да пиеш с него и да ходиш у тях. :-)
sladkish_14
преди 12 години
11
4
!
Отговори
Е, какво се изненадвате толкова? То е ясно, че всеки в днешно време би посегнал на живота на друг след като се набладава безхаберието и бездействието от страна на държавата и полицията. От какво да се страхуват хората, че да не убиват? Ми няма от какво и кого. Как да няма убийства етествено, че ще има след като няма държава...
FuCKkK13
преди 12 години
2
0
!
Отговори
о боже,на къде отива тая държава не знам :? .. бащата им е помогнал за скриването на тялото т.е. и той не трябва да е на свобода,а колкото до ''задържаните'' . направо да си ги съдят и това е.. не може така да си решават проблемите .. направо се ядосах като видях тая статия.. и въпреки това сега да видим какво ще ''направи'' държавата по въпроса ;)
Djenka
преди 12 години
2
0
!
Отговори
затворени само за 72 часа ?? за убийство?!?!?
scrooper
преди 12 години
2
0
!
Отговори
програмирани :х
GregoryHouse
преди 12 години
3
21
!
Отговори
Изперкват хората...
danibebi
преди 12 години
4
1
!
Отговори
стават*
danibebi
преди 12 години
3
4
!
Отговори
какъв ужас, просто.. хората на днешно време ставаш все по-ужасни,,
Страница 1 от 1