.

Предсказанията на индианското племе хопи

Предсказанията на индианското племе хопи

Индианското племе хопи, което наброява около 7 хиляди човека, живее в резерват в щата Аризона. До ден днешен потомците на най-древните обитатели на Америка твърдят, че оцеляването на човечеството  е в техните ръце.  А за да го осигурят, те практикуват страннни ритуали, чикто цел е да се запази равновесието във Вселената и да не се нарушава видимия и невидимия свят.

Вярванията на хопите, колкото и да е странно, са близки до християнството. Те твърдят, че техни предци са оцелели  след големия потоп и са получили два свещени скрижала,  върху които  Създателя е издълбал своите послания. Хопите разказват също така, че някой ден ще се върне  Истинският бял брат - получовек, полубог, за да съди грешниците и възнагради праведните.

Пророчествата на хопите се предават не само от уста на уста, но и са представени нагледно - издълбани са в скал,  която е намира в градчето Ораиби.  И до днес днешен символиката им буди догадки сред научната общност.

Според хопите, на човечеството  е писано  на премине през 9 цикъла на развитие. Първите три са вече отминали, в момента сме в четвъртия и съвсем скоро ще навлезем в петия.

Любопитно е, че досега всички предсказания на хопите са се сбъдвали.  От най-древни времена техните шамани твърдели, че някой ден белите хора ще превземат земята им на колела /каруци/, че ще докарат странни животни /нехарактерен за тези места добитък/ , че цялата Земя ще бъде опасана от гигантска мрежа /Интернет/, от метални змии /жп линиите/ и от каменни реки, които отразяват слъчевата светлина /асфалтираните поътища/.

Според хопите, животът в океаните ще започне да изчезва. Те са предрекли и началото на Първата и Втората световна война.  Те смятат, че Третата ще бъде предизвикана от народите, които първи са получили светлината на знанието - индийците, китайците, пакистанците и афариканските племена.

Хопите предупреждават, че нищо от Луната не трябва да се взима, за да не се наруши естественият баланс на Вселената. Това, обаче, все пак се случи през 1969 година, когато екипажът на ‘Аполо 11’ донесе няколко базалтови отломки от земния спътник.

Според хопите краят на четвъртия  цикъл ще настъпи, когато от небето  ще падне огромна синя звезда. Тогава Земята ще се  разтърси, Америка ще се преобърне два-три пъти, ‘океаните ще си подадат ръце и ще се слеят с небето’.

В пророчеството, обаче, има и надежда. Според хопите, при този катаклизъм ще оцелеят най-чистите духом, за да възродят човечеството за петия му цикъл на развитие. Този свят ще бъде от една единствена нация, без материални блага, ръководен от Създателя... 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...