.

Създадоха лампа-вампир, която се захранва с човешка кръв

Създадоха лампа-вампир, която се захранва с човешка кръв
Снимка: sxc.hu

Откиравател на зловещото изобретение е американецът Майк Томпсън. Лампата “вампир“ се захранва от човешка кръв, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Крушката на въпросното светилo-вампир излъчва странна синя светлина, но само след като бъде счупен върхът й и човек се пореже на нащърбеното стъкло, за да може кръвта му да реагира с химикалите във вътрешността.

 

Създателят на лампата обеснява, че тя е за еднократно ползване, а предназначението ѝ е да накара хората да се замислят за разхищението на енергия.

 

Според Майк Томпсън средностатистическият американец изразходва средно 3383 киловатчаса енергия за една година - равносилно на оставянето на включено осветление в четири стаи за 12 месеца.

 

Изобретателят твърди, че създадената от него лампа-вампир е опит да накара хората да си зададат въпроса какво може да се случи, ако енергията се предлага на определена индивидуална цена. Според Томпсън загубата на кръв е толкова опасна за живота, колкото  разхищението на твърде много енергия за околната среда. 

 

"Използвайки лампата само веднъж, потребителят трябва да се  замисли кога най-много му е необходима светлина, да преосмисли  разхищението на енергия и да осъзнае колко ценна е тя. Хората са свикнали едно щракване на ключа да им осигурява енергия по 24  часа седмично, без да мислят от къде идва тя и на каква цена за  околната среда", коментира Майк Томпсън. 

 

(БТА)


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
scrooper
преди 11 години
1
5
!
Отговори
спрете да обвинявате потребителя, критикувайте производителя и провокатора ;)
DragonLady
преди 11 години
1
11
!
Отговори
Е то бива бива да си зле, ама да направиш правописна грешка баш в заглавието ...
Страница 1 от 1