.

За силата на човешкия дух... (+видео)

За силата на човешкия дух... (+видео)
Снимка: YouTube

Роден с рядко генетично заболяване на гръбначния стълб, наречено сакрална агенезия, канадецът Спенсър Уест губи и двата си крака още на 5-годишна възраст. Лекарите уведомяват родителите му, че той никога няма да има пълноценен живот. Сега обаче, повече от две десетилетия по-късно, Спенсър Уест обори категорично твърдението им, пише в. “Huffington Post”.

 

31-годишният канадец успя да докаже силата на човешкия дух, изкачвайки най-високия връх в Африка – Килиманджаро, използвайки единствено ръцете си. Въпреки че е с два ампутирани долни крайника, в продължение на точно една седмица мъжът упорито изкачвал петхилядника. В амбициозното си начинание Спенсър Уест бил придружаван от двамата си най-добри приятели - Алекс Меерс и Дейвид Джонсън.

 

 

Изкачването на връх Килиманджаро е част от инициативата на канадеца „Предефинирай „възможно”, която цели да вдъхне увереност на хората, че не съществува нищо непреодолимо и невъзможно. Освен това постижението му е и част от кампания за набиране на средства за подпомагане на хората в Кения, голяма част от които нямат достъп до чиста питейна вода. Кампанията вече е събрала повече от половин милиард долара.

 

„В момента, в който изкачихме върха, се почувствах невероятно. С моите приятели се огледахме наоколо и осъзнахме, че след седем изтощителни дни на катерене, кръв, пот и сълзи, най-накрая сме успели да постигнем целта си. Мазолите, кървящите пръсти на ръцете, болките в гърба и раменете – всички те си струваха”, коментира в свое интервю Спенсър Уест.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
koshtramba
преди 11 години
4
9
!
Отговори
Пфф! Колко тъжно. Браво!
Страница 1 от 1