.

Защо има разлика в цената между мъжкото и дамското подстригване?

Защо има разлика в цената между мъжкото и дамското подстригване?
Снимка: Dreamstime

В повечето козметични салони предлагат услуги за мъже и жени, които са еднакви, но са на различни цени. Причината е времето, което отделят козметиците/фризьорите и сложността на това, което правят.

 

Датският съвет за равнопоставеност между половете не е съгласен с тези наложени норми. Той иска фризьорите да изравнят цените на мъжкото и дамското подстригване, пише в. „Дейли мейл“. Според съвета разликата в тарифите на една и съща услуга е нeзаконна.

 

 

Фризьорите обаче са на друго мнение. Те споделят, че женското подстригване е по-трудно и им отнема повече време и затова на дамите им е по-скъпо да се подстригват. В момента женското подстригване струва 528 крони, а мъжкото 428 крони. Къдравите дами са най-ощетени. Те трябва да плащат по 2 500 крони, защото Господ ги е дарил с къдрици.

 

От известно време скандинавските страни са обсебени от равнопоставеността на половете в техните общества. Дания е класирана сред първите седем от 135 страни по индекса на Световния икономически форум, който отразява изравнените права на мъжете и жените.

 

Според вас редно ли е да има разлика между мъжкото и дамското подстригване?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...