.

Часът на Земята 2013 е на 23 март от 20,30 ч. – включи се и ти!

Часът на Земята 2013 е на 23 март от 20,30 ч. – включи се и ти!
Снимка: Reuters

За седма поредна година инициативата Часът на Земята на Световния фонд за дивата природа (WFF) ще обедини милиарди хора по целия свят около призива за по-устойчиво развитие и справяне с наболелите екологични проблеми.

 

 

Тази година в България Часът на Земята ще се състои на 23 март (събота) от 20,30 ч. Всеки, желаещ да се включи и да подкрепи инициативата, трябва просто да изгаси осветлението в дома си за един час, за да покаже своята съпричастност към каузата на WFF.

 

От Световния фонд за дивата природа са убедени, че малките стъпки и усилията, полагани от всеки един от нас, могат да доведат до огромни положителни промени и по-светло бъдеще за планетата Земя. Отказът от употребата на пластмасови бутилки и използването на енергоспестяващи крушки са само част от действия, които можем да предприемем в името на борбата с екологичните проблеми.

 

В нашата държава Часът на Земята се отбелязва от 2009 г. насам, като всяка година броят на участниците се увеличава. Очаква се утре родните населени места, подкрепящи инициативата, да са над 98.

 

В световен мащаб се очаква да се включат повече от 150 различни държави. Миналата година каузата бе подкрепена от 7000 града и над 2 млрд. души.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...