.

Ще колонизираме Марс до 10 години?

Ще колонизираме Марс до 10 години?
Снимка: YouTube

До 10 години на Марс ще бъде изпратена първата човешка колония. Четирима човека ще се преселят на Червената планета като участници в скъпоструващо телевизионно риалити, подготвяно от холандската компания “Mars One”, пише OddityCentral.

 

По предварителни планове човешката колония ще отлети за Марс през 2022 г. и ще пристигне там през следващата година, като самото пътуване ще продължи около 7 месеца. След това на всеки две години ще бъдат изпращани нови и нови заселници на Червената планета. Всички те ще прекарат остатъка от живота си там.

 

 

В момента амбициозният проект на “Mars One” среща огромна доза скептицизъм от научните среди, тъй като съществуват редица сериозни препятствия пред колонизирането на Марс. Това са липсата на храна и вода на планетата, нейната атмосфера, състояща се предимно от въглероден диоксид, ниската средна температура на повърхността ѝ от около -55 градуса по Целзий, както и рискованото пътуване.

 

Въпреки това от холандската компания са оптимисти. Те имат подкрепата на известния физик, носител на „Нобелова награда”, Джерард Хофт, както и на редица авиокосмически компании по целия свят, които вече са изразили готовността си да помогнат с необходимото оборудване за мисията.

 

Както и сами се досещате проектът на “Mars One” би струвал невероятно много пари. Изпращането на марсохода “Curiosity” на Червената планета костваше на НАСА 2,5 млрд. долара. Мисията на “Mars One” пък по предварителни планове би изисквала значително по-голяма сума – около 56 млрд. долара.

 

Ето защо от холандската компания възнамеряват да превърнат целия проект в риалити шоу, от което се надяват, че ще изкарат достатъчно пари. Собствениците на “Mars One” са на мнението, че ще накарат всички останали предавания от типа на “Big Brother” да бледнеят пред тяхното шоу, а и вероятно са много прави – вие не бихте ли искали да гледате как живеят първите човешки заселници на Марс?

 

Снимка: YouTube

 

Повече от 10 000 души от над 100 различни държави по света вече са заявили желанието си да напуснат завинаги планетата Земя и да участват в амбициозното телевизионно шоу. Изискванията към кандидатите са да са навършили 18 години, да говорят английски език на прилично ниво, да са в отлично здраве, да притежават добри умения за оцеляване в тежки условия, както и да се отличават с качества като адаптивност, устойчивост, креативност и съпричастност. За предаването ще бъдат избрани общо 6 групи от по четирима човека.

 

На вас как ви звучи идеята да се заселите трайно на Марс?


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Tam4ituuu MCoffee
преди 10 години
0
1
!
Отговори
А как 6а заснемат тва предаване-нали няма гравитация?????????????????? :D
Josefinne
преди 10 години
0
9
!
Отговори
"Шоу от типа на Биг Брадър"... Представяте ли си как ще се случва изгонването от къщата? :D
SuperСтар
преди 10 години
0
4
!
Отговори
Марсоходът блокира когато си иска, а е на 7 месеца път от Земята. А ако има и хора? Те май шоу на ужасите искат да правят.
Markuss
преди 10 години
0
9
!
Отговори
Ние хайваните тук не може да се оправим, тръгнали сме да колонизираме Марс... СмЕх...
Страница 1 от 1