.

Съживете старите вещи с Gusto Trash!

Съживете старите вещи с Gusto Trash!

Стари мебели, забравени обувки, картини, куфари и телевизори, радиоприемници от младостта на бабите ни, закачалки, всички тези изоставени предмети в един момент се оказват на улицата, ненужни никому. Екипът на "Улица Отец Паисий - Поведение" реши да ги върне към живот с нова инициатива, предшестваща фестивала. Gusto Trash е oнлайн проект, който насърчава пловдивчани да фотографират и споделят снимки на изоставени предмети в периода 13-ти май - 1 юни. Най-колоритните снимки ще бъдат показани в рамките на фестивала, който ще се проведе в периода 7-9 юни.

 

Как работи Gusto Trash?

 

Всеки, който желае, може да се включи в проекта, като се оглежда активно по улиците на града за изоставени предмети и ги снима. След това трябва да сподели снимката си на стената на Facebook страницата на проекта или под хаштаг #gustotrash в мобилното приложение Instagram. Така всички, които се включат в проекта, ще бъдат предизвикани да покажат едно различно лице на града, свързвайки офлайн света с онлайн средата - защото офлайн преживяванията винаги са по-интересни.

 

Според създателя на проекта Красимир Добрев инициативата показва колко лесно изоставяме онова, което е важно за нас. "Изображенията са най-влиятелният инструмент в онлайн комуникациите. От друга страна, изоставянето е свързано с бунта към бъдещето, или процеса на прераждане. В този смисъл Gusto Trash представлява метафора на промяната – онлайн наръчник по обикване на Пловдив. Единствено, когато свикнем с идентичността, можем да се развиваме положително. Въпреки мръсотията ние се стараем да откриваме красотата в изоставеното, а изоставеното е част от колорита на Пловдив."

 

Вместо да покаже една по-тъжна реалност, проектът по-скоро изкарва на преден план една по-красива страна на Пловдив.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...